Vučinić peti put, prvijenac za Dragana Boškovića i Radojičića

Vučinić se javio telefonom, a njegove riječi su naznaka da će vjerovatno i dalje predvoditi reprezentaciju Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 13:31h

Peti put u posljednjih šest godina kapiten reprezentacije Mirko Vučinić izabran je za najboljeg fudbalera Crne Gore, ofanzivni vezista Budućnosti Dragan Bošković je najbolji igrač domaćeg prvoligaškog takmičenja, dok je strateg Rudara Dragan Radojičić najuspješniji trener T-Com Prve Crnogorske lige - odlučeno je u tradicionalnoj anketi FSCG-a, u kojoj učestvuju treneri i kapiteni prvoligaških klubova.

Kapiten “hrabrih sokola” i napadač Juventusa nije se pojavio na svečanom proglašenju u Crnogorskom narodnom pozorištu, ali je imao poruku putem fono obraćanja iz Torina:

"Zahvaljujem se trenerima što sam dobio ovu veliku nagradu. Koristim priliku da pozdravim predsjednika FSCG i selektora - nadam se da ćemo sljedeće godine postići još bolji rezultat nego što smo u ovoj" poručio je Vučinić i time najavio da će i dalje predvoditi reprezentaciju Crne Gore.

Crnogorski as je u nedavnom intervjuu “Vijestima” poručio da razmišlja da li da dođe na naredno okupljanje reprezentacije...

Laureat Vučinić dobio je 86 bodova od strane anketiranih i našao se ispred asa Fiorentine Stevana Jovetića, koji je prikupio 55, te defanzivca Mančester sitija Stefana Savića (33 boda). U konkurenciji su bili i Marko Baša (18), Igor Burzanović i Andrija Delibašić osvojili su po šest bodova, Mladen Božović četiri, Vladan Savić (3), Miodrag Džudović i Vladimir Boljević po dva i Dženan Radončić jedan bod.

A nagrada za najboljeg igrača domaće lige prvi put je otišla u ruke Draganu Boškoviću, vezisti jesenjeg prvaka Budućnosti. On je ovogodišnji, fenomenalan učinak upotpunio i sa 11 golova u minuloj polusezoni (zajedno sa klupskim kolegom Admirom Adrovićem je najbolji strijelac lige).

Bošković je imao 69 bodova, a u najužoj konkurenciji bili su i njegov dojučerašnji kapiten, novi fudbaler Pahtakora Sanibal Orahovac (33 boda), te univerzalac Rudara Blažo Igumanović, koji je osvojio 20 bodova.

"Prije svega da naglasim da mi je drago što sam izabran za najboljeg u paklenoj konkurenciji. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene, kao i svom klubu, navijačima i saigračima koji su puno doprinijeli da dobijem ovu nagradu", kazao je Bošković na svečanoj bini.

Ni iskusniji Orahovac nije uspio da sakrije emocije u svečarskoj atmosferi, pred brojnim auditorijumom...

"Sve vas pozdravljam, zahvaljujem svima. Volio bih da prije svega mladi ljudi shvate koliko je da bitna posvećenost fudbalu...Hvala vam puno" lakonski i uz aplauze skratio je priču Orahovac.

Fudbaler Rudara nije krio zadovoljstvo što se našao na svečanoj bini.

"Zahvaljujem se, nije mala stvar kada ste među trojicom najboljih igrača. Nadam se da ću opravdati povjerenje" rekao je Igumanović.

Uz pomenutu trojku, glasove anketiranih dobilo je još čak 13 fudbalera iz domaćeg elitnog takmičenja. Po broju bodova najviše su se izdvojili kapiten Mogrena Radoslav Batak, golgeter Zete Žarko Korać, te napadač Rudara Ivica Jovanović.

U konkurenciji trenera šef struke Rudara Dragan Radojičić dobio je najveće povjerenje među kolegama (sakupio 28 bodova), a u najužem izboru bili su i trener Mladosti Miodrag Vukotić (23), te kormilari Mogrena i Petrovca Branislav Milačić i Milorad Malovrazić koji su “podijelili” treće mjesto sa po 22 boda.

Glasove kolega dobijali su još Nikola Rakojević, doskorašnji trener Čelika, te šef struke Bokelja Slobodan Drašković.

"Hvala kolegama, pomalo sam iznenađen nagradom. Ona mi mnogo znači za dalji rad. Vratio sam se nakon 18 godina u Crnu Goru i već nakon prve sezone stiglo je priznanje. Posebno se zahvaljujem fudbalerima koje sam trenirao u Grblju i Rudaru. Zahvalan sam upravi Grblja - Maslovar me vratio u Crnu Goru, kao i kompletnom rukovodstvu Rudara na ukazanom povjerenju" kazao je Radojičić neposredno nakon uručenja nagrada.

Vukotić se takođe zahvalio kolegama...

"Sve vas pozdravljam, dugujem zahvalnost i svojim fudbalerima, a posebne čestitke A reprezentaciji na velikom uspjehu" rekao je trener Mladosti.

Petrovac je ove jeseni hit prvenstva, pa i ne čudi što je Milorad Malovrazić bio u konkurenciji...

"Pozdrav svima, koristim priliku da pozdravim ljude iz Fudbalskog saveza koji su puno uradili na edukaciji trenera. A najviše zasluga što sam ovdje pripada mom klubu, koji je obezbijedio redovna primanja, što nije nimalo lako u ovom vremenu", rekao je Malovrazić.

Milačić se nije pojavio, ali je poslao telegram u kom je naveo da nije bio u mogućnosti da dođe “zbog zdravstvenih i porodičnih problema”.

Iznenađenje je što se predsjednik FSCG-a Dejan Savićević nije obratio prisutnima pozdravnim govorom, pogotovo ako se zna da je to bila praksa na dosadašnjim svečanim proglašenjima...A crnogorski Savez samo se potvrdio kao odličan organizator ovakvih ceremonija, kompletna svečanost upotpunjena je i navijačkom himnom “Za hrabre sokole” u izvođenju Marka Vukčevića i Ilije Pejovića.

Najperspektivniji: Alić, Marko Vukčević i ĐorđevićNajperspektivniji igrači Crne Gore su štoper Rudara Ermin Alić, vezista Budućnosti Marko Vukčević i napadač Mogrena Luka Đorđević - odlučila je komisija za omladinski fudbal FSCG.

"Želim da se zahvalim svima koji su doprinijeli da se nađem ovdje. Zahvaljujem se saigračima - klupskim i reprezentativnim, a nagrada će biti podstrek za bolji i jači rad u nastavku karijere", istakao je Alić.

Sličan komentar imao je i vezista Budućnosti Marko Vukčević.

"Zahvaljujem svima, posebno saigračima i treneru koji mi je dao šansu da igram. Nadam se da ću im se odužiti na pravi način" kazao je Vukčević.Biser Mogrena, 17-godišnji Đorđević potvrdio je veliki potencijal u minulom periodu...

"Dugujem zahvalnost svima koji su vjerovali u mene. Nagradu posvećujem svom bratu Stefanu, koji je prije mjesec operisao koljeno. Želim mu da se što prije vrati na teren" rekao je Đorđević.

Bonus video: