Jovanović i Igumanović na izlaznim vratima

Ivica Jovanović i Blažo Igumanović su praktično na izlaznim vratima, čeka se samo završni mig, što Korejanaca, što domaćih menadžerskih agencija...
0 komentar(a)
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 19.12.2011. 16:58h

Igrači i stručni štab Rudara su odavno ugasili i već uveliko ohladili motore, dok ih u međuvremenu, u klupskom rukovodstvu, polako pale i pripremaju za zimski, pa proljećnji rad.

A dobar rad motora svakako je izvjesniji kada se malo osvježi, promijeni po neki djelić, ukloni stari, ugradi novi...

A koliki će nivo dostići rekonstrukcija, za sada ne znaju ni najodgovorniji ljudi u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu.

"Kada gledamo čisto fudbalski, jasno je da nemamo previše razloga da drastično mijenjamo kadrovsku situaciju, jer je postojeći sastav više puta potvrdio sa koliko kvaliteta raspolaže. Doduše, svako pojačanje na postojeći igrački fond, dobro bi došlo, ali moramo razmišljati i o daljem funkcionisanju kluba.

To automatski znači da neke fudbalere jednostavno moramo prodati, moramo nešto i zarađivati u ovim komplikovanim finansijskim vremenima. Dakle, pojedinci koji vrijede na tržištu, vjerovatno će otići, dok će put Pljevalja mladi, neafirmisani, talentovani igrači. To je naša buduća, čini mi se i jedina moguća i realna klupska politika", kaže potpredsjednik Rudara Radmilo Mitrović.

Nije tajna ko su pojedinci na koje je mislio prvi operativac Rudara.

Ivica Jovanović i Blažo Igumanović su praktično na izlaznim vratima, čeka se samo završni mig, što Korejanaca, što domaćih menadžerskih agencija, pa da dvojica sjajnih momaka i igrača riješe i fudbalske i egzistencijalne probleme.

Naravno, ni većina ostalih prvotimaca nije lišena brojnih poziva, ali svi oni, prema Mitrovićevim riječima, ostaju pod Golubinjom.

"Moramo da zadržimo taj kostur tima koji će nam obezbijediti ravnopravnu borbu za titulu prvaka države i trofej u Kupu. Siguran sam da, čak i ako ode pomenuti dvojac, da Rudar opet ima najbolju ekipu u Crnoj Gori i da će se „isprsiti“ na oba fronta, bez uzmicanja. Istovremeno, pratimo nekoliko talentovanih momaka u okruženju, već su njihova imena u tefterima, pa ćemo vidjeti koga od njih ćemo dovesti sad, a koga kasnije.

Kako god, ne žurimo, jer želimo da pogodimo u centar. Uostalom, već smo pogodili sa Alićem, Ivanovićem, Rustemovićem. Dakle, gradimo Rudar koji će uvijek imati šampionske ambicije, ali i uvijek od mladih i talentovanih praviti vrhunske fudbalere", zaključuje Mitrović.

Antalija i definitivno

Pljevljaci će najvažniji dio zimskih priprema, definitivno, provesti u tradicionalnoj bazi – Antaliji.

Tamo će boraviti od 31. januara do 14. februara i odigrati pet ili šest kontrolnih utakmica.

Već se znaju i dva protivnika - 3. februara biće to poljski prvoligaš Belhatov, a šest dana kasnije austrijski drugoligaš St. Andra.

Bonus video: