Budućnost protiv Lovćena: Zicer za jesenju titulu

"Ne bih volio da priče o jesenjoj titulu utiču na ekipu, nama su protiv Lovćena prije svega važna tri boda", kazao je Miodrag Radulović
50 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2011. 13:44h

Budućnost pod Goricom dočekuje posljednjeplasirani Lovćen i u posljednjem kolu prvog dijela šampionata ima zicer da osvoji jesenju titulu.

Ipak, trener Miodrag Radulović ne želi da priče o jesenjoj tituli dodatno opterete njegovu ekipu, valjda zbog toga što se radi samo o formalnom "trofeju", ali i o jednom drugom podatku - kad god je bila jesenji prvak, a to se desilo dva puta, Budućnost nije bila šampion.

"Protiv Lovćena igramo prije svega za tri boda, znamo da bi nam ta pobjeda donijela i jesenju titulu, ali o njoj ćemo pričati tek nakon utakmice, kada ćemo napraviti i detaljnu analizu prvog dijela sezone", kaže Radulović.

Pod Goricom su vrlo oprezni uoči zatvaranja prvog dijela sezone, bez obzira što igraju protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli. Vjerovatno zbog želje da posljenjeg dana na pokvare sve što su napravili tokom dosadašnjeg dijela šampionata, Podgoričani dočekuju Cetinjane s naglašenim receptom. Kolikim, valjda najbolje odslikava izjava trenera Radulovića, koji se na konferenciji za novinare nije libio da nabroji skoro sve prvotimce protivničke ekipe.

"Dobro smo analizirali protivnika, radi se o izbalansiranoj ekipi čiji položaj na tabeli ne odovara njihovom pravom kvalitetu. Sada su takođe puno bolji nego što su bili u septembru, kada smo na Cetinju slavili 2:0. Odlično ih poznajem - Mirkovića i Ćetkovića u odbarni, Kaluđerovića, Bogdanovića i Pejakovića na sredini, Jablana u napadu, Stevovića i Radovića po krilima. To je tim za respekt", rekao je Radulović.

Sve će, međutim, zavisiti od Budućnosti. Trener Podgoričana vjeruje da će njegov tim pokazati i kvalitet i zrelost da uspješno privede kraju prvi dio sezone.

"Sve što treba da uradimo jeste da zadržimo nivo igara koji smo imali gotovo cijele polusezone. Opet smo u dobroj seriji i nadam se da ćemo osvojiti tri boda koja će nas održati tu gdje se sada nalazimo".

A uoči posljednjeg kola jeseni Budućnost ima dva boda više od Rudara, koji gostuje Mladosti u Podgorici. Razlika je mogla da bude još veća - tvrdi defanzivac Mitar Peković.

"Rudar je nekoliko puta imao nevjerovatnu sportsku sreću, koja je nas obično zaobilazila. Opet su postigli gol u 95, 96. ili ne znam već kojem minutu. Mogli smo i ranije da se odlijepimo na tabeli, ali to je fudbal, velika su i ova dva boda razlike koje sada imamo, naravno ako budemo znali da ih iskoristimo. Ima još puno do kraja šampionata, a vidjećemo koliko će se stvari promijeniti u pauzi, vjerovatno će biti i dolazaka i odlazaka".

Peković, poput trenera Radulovića, ne želi da on i njegovi saigrači nešto pokvare u posljednjem kolu.

"Mi smo prvi, Lovćen je posljednji, ali stvari ne izgledaju baš tako jednostavno kako djeluju spolja. Na terenu nije lako, a najteže su utakmice za koje se već unaprijed tvrdi da su dobijene. Već smo pokazali kvalitet tokom prvenstva, a ako uđemo motivisano u utakmicu vjerujem da nećemo imati problema", dodaje Peković.

Budućnost je kompletna, u prvi tim trebao bi da se vrati i oporavljeni Sanibal Orahovac.

Cetinjani su, s druge strane, svjesni da je Budućnost aposlutni favorit u današnjem meču, ali na podgorički stadion ne idu sa podignutom bijelom zastavicom.

"Bilo što pričati o kvalitetu Budćnosti, i tome ko je favorit današnjeg duela, je smiješno. Ipak, moji momci u svaku utakmicu ulaze maksimalno pripremljeni i sa punom ambicijom, tako da vjerujem da će i danas dati sve od sebe.

Mislim da u posljednje vrijeme prikazujemo veoma dobru igru, koja nažalost, nije adekvatno propraćena rezultatima. U svakom slučaju ovaj dio šampionata je prošao tako kako je prošao. Od januara će se morati drugačije. Evidentno je da su Lovćenu potrebna pojačanja, ukoliko su naše ambicije da ostanemo u Prvoj ligi", kaže trener Lovćena Peđa Vukotić.

BUDUĆNOST - LOVĆEN

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Poćetak u 13 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Cicmil, Đikanović, Peković, Radunović - N.Vukčević, Flavio, Bošković, Orahovac - Radonjić, Adrović.

Lovćen (4-3-2-1): Bajković - Stanojević, Ćetković, Vujović, Mirković - Pejaković, Kaluđerović, Bogdanović - Radović, Stevović - Jablan.

Bonus video: