Rudarova plovidba zalivom

"Sjajno, uživaćemo makar do nedjelje popodne", bio je raspoložen trener lidera Dragan Radojičić nakon pobjede u Kotoru (2:1)
0 komentar(a)
Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.11.2011. 19:45h

Četvrt časa glatke fudbalske plovidbe zalivom bilo je dovoljno Rudaru da ostavi iza sebe Bokelj i makar na noć preuzme prvo mjesto. Sve ostalo viđeno na stadionu pod Vrmcem palo je u zaborav sa zadnjim sunčanim zracima, nakon duela u kome su oslabljeni rivali prilično ugnjavili i loptu i gledaoce, da bi tek u samom finišu ponudili malo dramske napetosti. Kasno probuđeni Kotorani, međutim, nisu uspjeli da zadrže bod, a Pljevljaci prvi put od septembra prošle godine sa vrha gledaju ostatak prvoligaškog društva, iščekujući današnji derbi na Trešnjici.

- Sjajno, uživaćemo makar do nedjelje popodne – bio je raspoložen trener lidera Dragan Radojičić. - Jurimo da uzmemo što više bodova do kraja polusezone. Kada smo na visini zadatka i složni, malo ko nam može stati na put.

I bez standardnih štopera Adžića (povreda) i Alića (nagomilani kartoni), te Ivice Jovanovića i Stojanovića, koji su u igru ušli u drugom dijelu, Rudaru je bilo dovoljno petnaestak minuta da se isprsi u Kotoru i obavi sav potreban posao - u 11. minutu Kašćelan je poklonio loptu Miroju Jovanoviću, koji je lako savladao Petkovića, da bi pet minuta kasnije poletna akcija po desnoj strani Radusinovića i Popovića bila nadograđena perfektnom demostracijom skok igre Igora Ivanovića. I to je otprilike to, kada je u pitanju angažman Pljevljaka pod Vrmcem.

- U utakmicu smo ušli kako treba, brzo stekli sigurno vođstvo, ali smo nakon toga stali i bili nekonkretni u završnici – objektivno je analizirao dešavanja Radojičić.

Njegovi igrači su do poluvremena držali loptu, povremeno pritiskali, a iako je postojao privid da mogu nauditi protivniku kad požele, nisu više pravili probleme omladinskom reprezentativcu Petkoviću pred mrežom Bokelja. Rudar se u nastavku uspavao u sopstvenom zadovoljstvu, a Kotorani, u čijim redovima nije bilo šestorice prvotimaca (iskazali protest zbog kašnjenja u isplati zarada), osjetili da ne moraju biti samo nečujni posmatrači. Ipak, na prave stvari trebalo je čekati do 82. minuta - Banda je poslao loptu sa lijeve strane, a Junčaj spretno zatresao mrežu.

Inercija je vukla domaćine naprijed, Rudar se, povremeno i u panici, povukao, a do tri boda dijelilo ga je pola minuta straha. Banda je u zaključnom minutu susreta šutem sa ivice šesnaesterca iznudio reakciju Mijatovića, a nakon kornera kapiten Vlahović se kapitenski podmetnuo i u dva navrata odmjenio svog golmana, odbivši pokušaje Todorovića i Antuna Petkovića...

Da neće možda energični trener Rudara, koji uvijek teži boljem, malo povući za uši svoje igrače zbog ležernosti u nastavku?

- Već sam to uradio, budite sigurni. Početkom sedmice odgledaćemo snimak meča i analizirati detalje. Možda nešto nisam vidio dobro, možda je Bokelj bio previše dobar u drugom dijelu, ali ja sam to potpuno drugačije vidio. Ušli smo u nastavak da otaljamo posao, a takve stvari nam se ne smiju dešavati.

Na drugoj strani, iako prije meča gotovo u izgubljenoj situaciji, Bokelj umalo da profitira. I nakon Budućnosti uspori i drugog kandidata za titulu.

- Imali smo mnogo personalnih problema, ali na kraju umalo da osvojimo bod – uzdahnuo je po okončanju duela šef struke Bokelja Slobodan Drašković. - Prvih 45 minuta proteklo je u dominaciji Rudara, dok smo u nastavku došli do igre, i u samom finišu mogli i do remija. Žao mi je zbog igrača, jer su dali svoj maksimum.

Bonus video: