Bjelsa: Frustrirajuće je što nismo pobijedili Barselonu

Slavni Argentinac, po kojem je Njuels old bojs nazvao svoj stadion, smatra, ipak, da je remi najpravedniji ishod meča igranog po nevjerovatnom pljusku
0 komentar(a)
Pep Gvardiola i Marselo Bjelsa, Foto: Beta/AP
Pep Gvardiola i Marselo Bjelsa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2011. 12:32h

Dok je trener Barse Pep Gvardiola zadovoljan igrom i remijem protiv Atletik Bilbaoa, šef stručnog štaba Baskijaca, Marselo Bjelsa, razočaran je što njegova ekipa nije izdržala do kraja.

Atletik je poveo 2:1 autogolom Đerarda Pikea u 80. minutu utakmice na "San Mamesu", ali je Lionel Mesi u prvom minutu nadoknade izjednačio na 2:2 nakon greške odbrane domaćih.

"Frustrirajuće je što nismo pobijedili Barselonu. Možda to ne bi bilo u potpunosti zasluženo, s obzirom na to da su imali boljih prilika od nas, ali kada smo već došli tako blizu, zaista je tužno da nismo uspjeli", rekao je Bjelsa.

Slavni Argentinac, po kojem je Njuels old bojs nazvao svoj stadion, smatra da je remi najpravedniji ishod meča igranog po nevjerovatnom pljusku.

"Konačni rezultat je dobar pokazatelj onoga što se događalo na terenu. Obje ekipe su morale da pruže nadljudske napore da bi parirale jedna drugoj", zaključio je Bjelsa.

Bonus video: