Kasano uspješno operisan

Kako javljaju italijanski mediji, operacija je u lokalnoj anesteziji trajala 35 minuta, završena je u 8.35 časova i u potpunosti je uspjela.
0 komentar(a)
Kasano, Foto: Reuters
Kasano, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2011. 09:16h

Napadač Milana i reprezentacije Italije Antonio Kasano operisan je jutros na srcu u na Poliklinici u Milanu. Kako javljaju italijanski mediji, operacija je u lokalnoj anesteziji trajala 35 minuta, završena je u 8.35 časova i u potpunosti je uspjela.

HiruškI zahvat na srcu Kasana obavio je primarijus dr Mario Karminati, rukovodilac kardiologije na Poliklinici u San Donatu, koga smatraju najboljim evropskim stručnjakom u toj oblasti (prije 20 godina je bio prvi doktor na svijetu koji je operisao srce djevojčice dok je još bila u majčinom stomaku, a danas se ta djevojka dobro osjeća), zajedno sa kolegama sa Poliklinike u Milanu, te Rodolfom Tavanom, šefom medicinskog tima kluba.

Po mišljenju doktora, Kasano će moći da se vrati aktivnom igranju fudbala. Tačno vrijeme trajanja oporavka biće određeni narednih nedjelja, ali se očekuje da će biti potrebno barem šest nedjelja do potrebno za početak fizičke aktivnosti.

“Antonio Kasano je dobro, i narednih dana će biti podvrgut kontrolama, na osnovu kojih će biti odlučeno kada će biti otpušten iz bolnice“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Milana o zdravstvenom stanju Kasana nakon operacije.

Ako se postoperativni period bude odvijao po planu, Kasano bi mogao napustiti bolnicu sjutra, najkasnije prekosjutra.

Kasanu je pozlilo prošle subote veče u avionu na letu od Rima do Milana, nakon prvenstvene utakmice na “Olimpiku” protiv Rome. Prvi asistent ovogodišnje Serije A se šalio u avionu sa saigračima prije nego što su se odjednom razvili problemi sa vidom, govorom i kretnjama. Na kraju se doživio blaži moždani udar, zbog, kako se kasnije ispostavilo, srčane anomalije, koja je izazvala probleme u dotoku krvi u mozak.

Bonus video: