Žele da pokažu da nisu ekipa za šest kola

"Vjerujem da smo dovoljno zreli i pametni da možemo da se vratimo u pravi ritam", kaže Sanibal Orahovac
0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2011. 13:08h

Uzdrmani teškim porazom od Bokelja u Kupu, a u predvečerje dva derbija koja bi mogla da odrede dalji tok šampionata (sa Rudarom i Mogrenom) fudbaleri Budućnosti pokušaće sjutra veče u 19 časova protiv Sutjeske da nastave tamo gdje su stali prije Kotora.

"To su isti momci koji su dobili prvih šest utakmica prvenstvu, tako da nema razloga sa paniku, ništa nije alarmantno", kaže trener Miodrag Radulović uoči starog crnogorskog derbija

Podgoričani će pokušati da pokažu i da "nisu ekipa samo za šest kola".

"Treba nam prije svega pobjeda, da nakon poraza u Kotoru probijemo psihološku barijeru", dodao je Radulović, ne želeći više da se osvrće na poraz u Kupu.

"O Bokelju ću pričati na konferenciji za novinare kada dođe revanš. Do tada ništa o tome. Jedino što mogu da kažem jeste da bih prihvatio da svaku utakmicu do kraja sezone igramo kao drugo poluvrijeme u Kotoru, iako smo na kraju izgubili 3:0.

Dakle, Sutjeska pod Goricom, pa Rudar u Pljevljima, Mogren kod kuće, a između dva derbija revanš utakmica Kupa. Pred podgoričkim timom nalazi se možda i ključni period šampionata, i to na oba fronta.

Radulović je svjestan da sve ono što je bilo dobro na početku sezone može da se promijeni za tren, upozorenje je bila utakmica u Kotoru, ali kaže, ne razmišlja na takav način:

"Treba razmišljati pozitivno i izaći pobjednički iz ove serije. Predstojeća tri kola mogla bi da odluče jesenju polusezonu, ali će biti i važne utakmice nakon derbija. Jer, tek kada dođe polusezona moći ćemo da napravimo pravu analizu, da kažemo koliko smo blizu ili daleko", kaže Radulović.

Upitan koliko bodova priželjkuje iz predstojeće tri utakmice, trener Budućnosti je bio jasan:

"Priželjkujem svih devet, zadovoljan bih bio i sa sedam. Bio bih neiskren kada bih rekao da ne osluškujemo šta se radi na drugim terenima, definitivno je da pratimo konkurente, ali ne u tolikoj mjeri da bi nas to opterećivalo".

Budućnost je u nezavisnoj Crnoj Gori čak sedam puta dobila Sutjesku u prvenstvu na svom terenu, remizirala je samo jednom.

"Čeka nas težak meč, protiv ekipe koja se konsolidovala, koja igra sve bolje i bolje i koja je dobro vođena sa klupe", kaže Radulović, ističući da je zdrvastveni bilten dobar, da nedostaje samo povrijeđeni Marko Vukčević.

A Sanibal Orahovac vjeruje da će Budućnost nastaviti kontinuitet u prvenstvu, uprkos porazu u Kupu.

"Vjerujem da smo dovoljno zreli i pametni da možemo da se vratimo u pravi ritam. Čeka nas neugodan protivnik, ali je sigurno da smo kvalitetniji. To, međutim, moramo da pokažemo na terenu".

Budućnost po njemu, mora na svakom meču da se ponaša šampionski, iako je dug put do titule.

"Najveći smo i najbolji klub, tako moramo da razmišljamo na svakom meču, na svakom treningu. Imamo kvalitetnu ekipu, dobar rad, atmosferu u svlačionici, sve što je potrebno da budemo prvi u ovoj ligi. Moramo to da pokažemo i na terenu", zaključuje Orahovac.

Nakon šest odigranih kola u prvenstvu Budućnost sa sve samim pobjedama ima dva boda više od Rudara, a pet od Mogrena.

Dobro izdanje Sutjeske u najmasovnijem klubskom takmičenju, ulilo je dodatno samopouzdanje u redove nikšićkog prvoligaša, kojeg već sjutra očekuje duel sa “ljutim” rivalom. Izabranici Dragana Lacmanovića spremni su da se upuste u otvorenu borbu, protiv uzdrmanog protivnika koji je u Kupu dokazao da je ranjiv. Ipak, Lakićević i saigrači su svjesni da ih očekuje težak zadatak pod Goricom, s obzirom da rival gaji šampionske ambicije. Ali, ako se u obzir uzme tradicionalan rivalitet Sutjeske i Budućnosti očekuje se da će profitirati publika.

“Utakmice između Sutjeske i Budućnosti oduvjek su donosile neizvjesnost. Ako se izuzme loše izdanje Budućnosti prije par dana u Kotoru, onda s pravom možemo reći su u dosadašnjem dijelu šampionata dominirali. Svjesni smo da je u sjutrašnjem meču naš protivnik favorit i da ima prednost domaćeg terena. Međutim, to u ovakvim mečevima ne mora puno da znači. Ohrabruje nas dobra igra protiv Zete, jer smo potvrdili da možemo da igramo sa svim rivalima. Svakako da će nam najveći problem predstavljati nekadašnji igrač Sutjeske Admir Adrović, međutim, nadam

se da ćemo naći rešenje da ga zaustavimo. Moramo biti borbeni i disciplinovano jer Budućnost ove sezone vrlo lako postiže golove. Nadam se da ćemo na njihovu agresivnost imati rešenje da odgovorimo”, kazao je golman Nikšoćana Boris Lakićević.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti defanzivca Ilije Radovića.

Utakmica sa Sutjeskom igra se sjutra pod Goricom u noćnom terminu (19 časova).

Budućnost - Sutjeska

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica) i Boban Krstev (Cetinje). Početak u 19 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Božović, Đikanović, Peković, Radunović - N. Vukčević, Flavio, Bošković, Orahovac - Adrović, Radonjić.

Sutjeska (4-5-1): Lakićević - Kosović, Zogović, Vuković, Krivokapić - N. Dževerdanović, Marić, Nikolić, Stijepović, Pejović - Marković.

Bonus video: