Pravi ispit pred Velšane

Predstojeći okršaj dobro će doći “mladim sokolima”, koji žele da se na pravi način pripreme za nastavak kvalifikacija i utakmicu sa Velsom, 6. septembra pod Goricom
0 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2011. 15:38h

Mladi reprezentativci okupili su se danas u Podgorici i automatski produžili za Nikšić gdje će obaviti dvodnevne pripreme za naredni prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom, koji se igra u srijedu na stadionu kraj Bistrice.

Predstojeći okršaj dobro će doći “mladim sokolima”, koji žele da se na pravi način pripreme za nastavak kvalifikacija i utakmicu sa Velsom, 6. septembra pod Goricom. Naša selekcija nije ostvarila planirano u prva dva kvalifikaciona okršaja, jer je nakon trijumfa nad autsajderom Andorom, uslijedio ubjedljiv poraz od Jermenije u Jerevanu.

- Potrudićemo se da dobijemo meč kako bismo napravili dobru uvertiru za utakmicu sa Velsom. Naredni meč je važan i zbog momaka koji su novi u reprezentaciji. Iskreno, ne znam ništa o protivniku, ali Bosna i Hercegovina pripada balkanskoj školi fudbala, sigurno da imaju kvalitet. Nedavno smo igrali sa Makedonijom, a vjerovatno da naš naredni rival nije gori od njih - rekao je Dejan Bogdanović, vezista Lovćena.

Selektor Duško Vlaisavljević želi da oproba i nove snage, a jedan od šestorice debitanata je i lijevi bek Budućnosti Risto Radunović.

- Probaću da se nametnem za naredni period, a već sam igrao protiv Bosne i Hercegovine u dresu omladinske selekcije. Imaju kvalitetne igrače, pa vjerujem da uz pravi pristup i želju možemo do pobjede. Sigurno je da ćemo svi dati sve od sebe za dres koji nosimo - kazao je Radunović.

Bek Budućnosti podsjetio je da su mečevi omladinskih selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovine bili prepuni neizvjesnosti...

- Četiri puta smo igrali neriješeno sa njihovom omladinskom selekcijom, koja se pokazala i kao fizički jaka. Probaćemo, međutim, da iskoristimo prednost domaćeg terena - kazao je Radunović.

Uz Radunovića, novajlije su i dvojica njegovih saigrača Nikola Vukčević i Jasmin Agović, Luka Đorđević (Mogren), Luka Mirković (Lovćen), te napadač švajcarskog Volena Adan Rebronja.

Bonus video: