Grbalj nije kalkulisao

"Bili smo bolji rival i smatram potpuno zasluženo stigli do važnog trijumfa", istakao je napadač Grblja Renco Rosi.
104 pregleda 0 komentar(a)
Grbalj, Foto: Savo Prelević
Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2011. 08:28h

Grbalj nije kalkulisao u komšiluku, trener Dragan Radojičić je ispunio obećanje dato nakon poraza u prethodnom kolu, a dva tima demantovala kuloarske priče po kojima je pobjeda trebalo da pripadne domaćinu...

Grbljani su potpuno zasluženo stigli do trijumfa za vjerovatnu potvrdu opstanka u elitnom rangu, dok Petrovac nije ličio na ekipu sa starta proljećnjeg dijela šampionata. Nedostajalo je lucidnosti i „šmeka“ na sredini terena. Akcije nisu imale jasan cilj, distribucija lopte nije bila na zadovoljavajućem nivou. Rezultatski imperativ je sputao domaće koji su sebi znatno zakomplikovali situaciju oko opstanka.

"Gost je bio bolji i čestitam im na zasluženom trijumfu. Mi jednostavno nismo bili oni pravi. Igrali smo nešto bolje u drugom poluvremenu, ai nedovoljno za pozitivan rezultat. Predstoji nam grčevita borba u naredna dva kola. Želim ovom prilikom da istaknem da se u Petrovcu uvijek igrao pošten i korektan fudbal, i upravo ovaj meč je pokazatelj te moje tvrdnje. Moramo biti pravi sada kada je najteže", istakao je trener golmana Petrovca Vanja Pejović.

Da nisu došli da turistički obiđu Petrovac, gosti su najavili već u 6. minutu. Hitronogi Rosi je sa ivice kaznenog prostora plasiranim udarcem pogodio okvir gola Velimirovića. Sredinom poluvremena gosti su krunisali terensku inicijativu. Nakon centaršuta po lijevoj strani, talentovani golman domaćih Velimirović je ispustio loptu koju je imao u svom posjedu, a štoperu Grblja Mikijelju nije preostalo ništa drugo nego da se pokloni i nogom je sprovede u mrežu.

Petrovac se nakon primljenog gola malo oporavio, pokušao u dva navrata preko Zvicera i Milića, a onda je u sudijskoj nadoknadi uslijedio novi šok za domaće navijače. Na povratni pas Martinovića, dobro je reagovao vezista Baković i drop-kikom sa dvadesetak metara prevario Velimirovića.

"Bili smo bolji rival i smatram potpuno zasluženo stigli do važnog trijumfa. Bio je ovo težak meč u kojem smo nakon greške odbrane u drugom poluvremenu do kraja strijepili za sva tri boda. Povukli smo se u nastavku i prepustili gostima posjed i inicijativu, ali na kraju i došli do bodova", istakao je napadač Grblja Renco Rosi.

Ofanzivu domaćih najavio je Milić početkom nastavka. Lopta je nakon njegovog poluvoleja završila na okviru gola. Malovrazić je povukao rijetko viđen potez, u igru je uveo štopera po vokaciji Novovića i dao mu potpunu ofanzivnu slobodu. Ukazano povjerenje stameni defanzivac je opravdao u 66. minutu. Naon ubacivanja Čelebića, odlično se snašao u šesnaestercu i saigračima dao polet da krenu po izjednačenje.

Do kraja meča viđena je totalna ofanziva domaćih, ali Zvicer u dva navrata, u 72. i 89. minutu nije uspio da iz šesnaesterca pogodi okvir gola.

Petrovac - Grbalj 1:2

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Strijelci: Mikijelj u 23. i Baković u 45+1. minutu za Grbalj, Novović u 66. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Jovović, Marković, Novović, Kladnik (Petrovac).

Petrovac: Velimirović 5,5, Jovović 6, Čelebić 6, Mikijelj 6, Mihailović 6, Jovanović 5,5, Graovac 5,5(Novović 6,5), Marković 5,5, Kacić 5,5 (Muhović 5,5), Milić 5,5 (Kladnik), Zvicer 5,5.

Grbalj: Đurović 7, Radulović 6,5, Jovanović 6,5, Mikijelj 7 (Simunović 6,5), Glavan 6,5, Janković 6,5, Mrsulja 6,5, Martinović 6,5, Baković 7 (Milojko 6,5), Rosi 6,5, Vlaisavljević 6,5.

Bonus video: