Klose između Reala i Aston Vile

Miroslav Klose sve manje dobija šansu u Bajernu, pa će u ovom prelaznom roku da traži novi klub. Iako je Real Madrid u jednom momentu bio najbliži njemačkom golgeteru, sada je u trku uključila i Aston Vila
0 komentar(a)
Klose, Foto: Getty Images
Klose, Foto: Getty Images
Ažurirano: 14.01.2011. 12:34h

Real Madrid ili Aston Vila - to je dilema koju ovih dana ima Miroslav Klose u želji da što prije pronađe klub, jer za njega u Bajernu mjesta više nema. Njemački napadač je na meti Madriđana, kojima je napadač neophodan, a odjednom se natržištu pojavia i Aston Vila, tim koji očekuje žestoka borba za opstanak u Premijer ligi.

Iako je Klose rekao da bi odmah prihvatio poziv Reala, engleski mediji tvrde da i "vilenjaci" imaju šanse, jer Žoze Murinjo, prije Klosea, ima pika u liku Emanuela Adebajora. Tek ako posao sa Adebajorom propadne, Portugalac bi se okrenuo iskusnog Kloseu.

Sa druge strane, Aston Vila očajnički traži igrača koji će da popravi realizaciju i samim tim uveća šanse za opstanak. Prvi izbor je bio Roman Pavljučenko iz Totenhema, kojeg je Žerar Ulije htio da angažuje na pozajmicu, ali je posao propao.

"Klose napušta Minhen i Aston Vila je vjerovatno najrealnija opcija za njega. Međutim, ima još ponuda, Klose je provjeren gol igrač, a i vlasnik je rekorda u njemačkoj reprezentaciji. Sve to čini da bude tražen - naveo je izvor specijalnizovanog fudbalskog sajta "goal.com".

Bivši igrač Verdera je kod trenera Bajerna Luisa van Gala u prvoj polusezoni uglavnom bio u drugom planu - odigrao je samo sedam utakmica i nije postigao ni gol u Bundes ligi.

Bonus video: