Radonjić pred duel sa "trikolorima": Vidjećemo za šta smo sposobni

"Pokušaćemo da damo maksimum u ovom trenutku i nastojaćemo da ostvarimo dobar rezultat. Francuzi su jako kvalitetna reprezentacija, ali daćemo sve od sebe", rekao je defanzivac Momčilo Rašo
1 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija Mojaš Radonjić Momčilo Rašo, Foto: Savo Prelević
Mlada fudbalska reprezentacija Mojaš Radonjić Momčilo Rašo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2018. 14:48h

Mlada fudbalska reprezentacija je u petak ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, savladala je Luksemburg sa 3:1, a sada je čeka najveći izazov - duel sa Francuskom u Nikšiću (utorak 21.05 časova).

Nakon šest kola tim Mojaša Radonjića ima četiri boda u grupi 9, dok su "trikolori" lideri sa maksimalnih 18.

"Atmosfera je mnogo drugačija poslije pobjede, mnogo je ljepše nego kada se gubi. Treba da se privikavamo i na jedno i drugo. Na prethodnim utakmica je bilo isto kao i protiv Luksemburga - igrali smo, stvarali šanse, promašivali... Sada smo davali golove. Dobro je bilo jer većina fudbalera koja je bila na terenu u Diferdažu igra u svojim klubovima, tako da nismo razmišljali koga treba da mijenjamo na poluvremenu. Da li je to dovoljno da protiv jedne takve reprezentacije kao što je Francuska napravimo dobar rezultat, odnosno da li mi protiv njih imamo sposobnost i kvalitet, pitanje je. Vidjećemo kako će to izgledati", rekao je Radonjić.

U prvom međusobnom duelu, u oktobru prošle godine, Francuzi su slavili sa 2:1 nakon preokreta golovima Martina Terijea i Lisa Musea. Jedini pogodak za Crnu Goru dao je Meris Skenderović koji sjutra neće biti u sastavu zbog povrede.

"Navikli smo na ovakve probleme. Skenderović nije spreman, mada je on i kada je došao na okupljanje imao povredu primicača. Mislili smo da može da se oporavi, ali se ispostavilo da ne može. Veliki je to hendikep za nas, taj kvalitet koji on ima doprinio je da u Luksemburgu igramo bolje, lakše i brže i da imamo bolju realizaciju", istakao je Radonjić.

Odbrana naše selekcije će biti na velikim iskušenjima protiv igrača kao što su Musa Dembele, Žan-Kevin Ogustan, Tangi Ndombele...

"Pokušaćemo da damo maksimum u ovom trenutku i nastojaćemo da ostvarimo dobar rezultat. Francuzi su jako kvalitetna reprezentacija, ali daćemo sve od sebe", rekao je defanzivac Momčilo Rašo.

Bonus video: