Sramotna kazna za Crnu Goru: Deni Rouz šokiran odlukom Uefe

"Ako bih morao da igram tamo ponovo, igrao bih, iako bih najradije preskočio taj meč. To sigurno nije jedna od destinacija koju bih posjetio. To ne znači da je cijela zemlja takva, ali sam pomalo uplašen", kazao je Rouz
6631 pregleda 4 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Engleska, Foto: CARL RECINE
Sa meča Crna Gora - Engleska, Foto: CARL RECINE
Ažurirano: 26.04.2019. 21:34h

Deni Rouz, reprezentativac Engleske, koji je pokrenuo lavinu nakon meča u Podgorici, i na osnovu čijih je izjava krenula priča o rasizmu na stadionu pod Goricom, kazao je da je "šokiran" kaznom koju je UEFA odredila Fudbalskom savezu Crne Gore.

FSCG je kažnjen jednom utakmicom igranja našeg nacionalnog pred praznim tribinamai 20.000 eura zbog rasističkih incidenata na meču sa Engleskom, odlučila je danas Disciplinska komisija Uefe.

"Ostao sam bez riječi, ali nisam iznenađen", kazao je Rouz za "Skaj Sports".

On je ponovio ono što je rekao nekoliko dana nakon utakmice da su kazne za rasizam toliko visoke da on taj novac potroši tokom jednog večernjeg izlaska.

"Kada država bude kažnjena onoliko koliko ja potrošim za jednu noć izlaska u grad - šta očekivati", rekao je tada Rouz za BBC.

"Neki su ljudi reagovali na moju izjavu, nisu se složili, ali ispostavilo se da sam u pravu. To je istina. I ova kazna je sramota, ali pokazuje gdje se nalazimo. Ne mislim da je to dovoljna kazna da se ne bi ponovilo u budućnosti. Kazna od 20.000 eura je šokantna, ali ne možemo ništa. Moramo da idemo dalje", kazao je Rouz za "Skaj sports".

On je kazao da najradije nikada ne bi više došao u Crnu Goru.

"Ako bih morao da igram tamo ponovo, igrao bih, iako bih najradije preskočio taj meč. To sigurno nije jedna od destinacija koju bih posjetio. To ne znači da je cijela zemlja takva, ali sam pomalo uplašen", kazao je Rouz.

Bonus video: