Kejn uplašio Englesku: Totenhem ubjedljiv bez prvog strijelca, Venger došao do 700. pobjede

Čeh odbranio penal nakon sedam godina i upisao 200. utakmicu bez primljenog gola
0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2018. 18:12h

Totenhem i Arsenal opravdali su uloge favorita u 30. kolu. Totenhem je slavio u Bornmutu ubjedljivo, iako je domaćin poveo već u 7. minutu golom Stanislasa, a u 34. je najbolji igrač "sparsa" Hari Kejn morao zbog povrede da napusti igru.

Kejn se povrijedio u sudaru sa golmanom Asmirom Begovićem, a već u narednom minutu Dele Ali je poravnao rezultat. Totenhem je u nastavku do pobjede sa dva gola vodio Korejac Son (62. i 87.minut), da bi u prvom minutu nadoknade Serž Orije postavio konačnih 4:1.

U Engleskoj se sada sa zebnjom čekaju vijesti Totenhemove medicinske službe. Prve procjene su da je u pitanju povreda zgloba, ista kakvu je Kejn imao i u martu prošle godine, zbog koje je pauzirao četiri sedmice.

Totenhem je sada treći sa 61 bod, bodom više od Liverpula i čak pet od Čelsija. Bornmut je ostao na 33 boda, šest iznad zone ispadanja.

Na krilima pobjede nad Milanom u Ligi Evrope, Arsenal je napokon navijačima ponudio miran meč u Premijer ligi.

"Tobdžije" su slavile protiv Votforda (3:0), a junaci trijumfa na "Emirejtsu" su zimska pojačanja - Henrih Mhitarjan i Pjer-Emrerik Obamejang (upisali po gol i asistenciju), te golman Petr Čeh, koji je odbranio prvi penal još od 2011. godine u prvenstvu (i duela Čelsija i Fulama).

Londonski tim je poveo u 8. minutu golom Mustafija, nakon 50. asistencije Mesuta Ozila u 141. meču, pa je postao rekorder Premijer lige, jer jsu Eriku Kantoni za 50 asistencija trebale dvije utakmice više. Kasnije je Obamejang na pas Mhitarjana najavio tri boda, da bi u 61. Čeh u 200. meču bez primljenog pogotka u Premijer ligi zaustavio penal Troju Diniju.

Konačnih 3:0 postavio je Mhitarjan kada mu je Obamejang "vratio uslugu".

"Generalno, imali smo dobar ritam i zadovoljan sam onim što smo pokazali. Kod 2:0 smo preživjeli i penal što nam je dodatno ulilo samopouzdanje i pomoglo da privedemo meč kraju", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger koji je upisao 700. trijumf u Premijer ligi u ukupno 1.222 utakmice.

Bonus video: