Tumbaković uz igrače: Ne treba biti strog, treba im dati šansu

Srbija je igrala neriješeno 2:2 sa Ukrajinom u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
2296 pregleda 1 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Reuters
Tumbaković, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da ne treba biti prestrog prema igračima i da im treba dati šansu da rade i napreduju do baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Ne bih bio tako strog, ipak su to naši reprezentativci. Treba im dati šansu. Ovo je jedna od boljih utakmica kada je nagovještaj u pitanju. Ostavio bih te momke da rade i napreduju, ostanu u tonusu forme do marta i da najveću grupu eksploatišemo za baraž", rekao je Tumbaković novinarima poslije utakmice, upitan da li je razočaran igrom pojedinaca i da li su neki pokazali da im nije mjesto u reprezentaciji.

Srbija je igrala neriješeno 2:2 sa Ukrajinom u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nije se plasirala kroz kvalifikacije i pokušaće da kroz baraž Lige nacija ode na kontinentalni šampionat.

Reprezentacija do baraža neće imati novo okupljanje, a Tumbaković je naveo da je Savez tu nemoćan.

"Ne postoji mogućnost da se okupimo prije toga. Drage volje bih da imam svakodnevno ekipu na raspolaganju. Tu su Savez i reprezentacija potpuno nemoćni. Ima samo tih pet termina godišnje i to je to", kazao je Tumbaković.

Po njegovim rečima, igrači koji su u timu su najbolji koje Srbija ima. Upitan da li je problem u veznom redu, odnosno sporosti odgovorio je:

"Ne znam gde biste pronašli neke druge. Tražimo, istražujemo... Kada je svaki deo tima u pitanju. Srbija ovog momenta teško da ima nešto bolje".

Bonus video: