Strogi ukor igraču Karpatija zbog fotografije Lenjina

Vezista Karpatija na Instagramu je babi čestitao rođendan crvenom zastavom sa likom Lenjin i time je narušio ugled klubu
1677 pregleda 0 komentar(a)
Aleksej Hahlov
Aleksej Hahlov
Ažurirano: 03.05.2020. 19:42h

Ukrajinski premijerligaš Karpati zaprijetio je prvotimcu Alekseju Hahlovu žestokom kaznom u slučaju da opet naruši ugled kluba.

Sav prestup Hahlova sastojao se u fotografiji sa crvenom zatavom na kojoj je oslikan portret Lenjina, i natpisom na Instagramu, kojim je svojoj babi čestitao rođendan

"Fudbalski klub Karpati smatra neprihvatljivim objavljivanje fotografija na kojima igrači kluba poziraju sa pozadinom na kojoj su strana obilježja. Hahlov je sebi dozvolio nedostojan čin, zbog kojeg je upozoren i obaviješten o drastičnom kažnjavanu u slučaju da djelo ponovi. Fudbaler je javna ličnost, pa nema prava čak ni na društvenim mrežama da naruši ugled kluba. Karpati će obavijestiti i igrače svih uzrasta da su takbvi postupci neprihvatljivi", obavijestio je Karpati, uz izvinjenje navijačima zbog postupka igrača.

Vezista Hahlov, prepoznat po patriotskim stavovima priznao je krivicu:

"Postoje umjesne i neumjesne šale. Moja posljednja objavljena fotografija je u kategoriji neumjesnih i izvinjavam se svima koji su se osjetili uvrijeđenim", izvinio se Hahlov.

Bonus video: