Kako će se slaviti golovi u Bundesligi: Dodirivanje stopalima umjesto zagrljaja

"Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje savjete, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i po metar od drugih ljudi", piše "Bild" citirajući dokument
1069 pregleda 0 komentar(a)
Nema više zagrljaja na terenu, Foto: Bernd Thissen
Nema više zagrljaja na terenu, Foto: Bernd Thissen

Bundesliga će se nastaviti 16. maja utakmicama na praznim stadionima, a na snazi će biti mjere izolacije među protivničkim ekipama i saigračima, kako bi se opasnost od zaraze koronavirusom svela na najmanju moguću mjeru, piše "Bild".

Jedno od neobičnih novih pravila jeste da će golovi moći da se proslavljaju samo dodirivanjem laktovima i stopalima, piše "Bild".

Ekipe neće izlaziti na teren istovremeno ni u dječjoj pratnji, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostaće i timsko fotografisanje, izvijestio je "Bild" pozivajući se na interni dokument Njemačke fudbalske lige (DFL).

Prema tom dokumentu, svi koji će biti na klupi moraće da nose maske, a između svake od osoba će biti jedno prazno mjesto.

"Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje savjete, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i po metar od drugih ljudi", piše "Bild" citirajući dokument.

Igrači, treneri i drugo osoblje u moći će u svlačionici da provedu najviše 30 do 40 minuta, odnosno uputstvo je da se tamo zadržavaju što je kraće moguće.

Bonus video: