FSCG izdvojio skoro sedam miliona eura: Četiri velika projekta za crnogorski fudbal

Projekti se realizuju u saradnji sa Vladom Crne Gore, Direkcijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić
1556 pregleda 4 komentar(a)
Izgradnja tribine u Kampu FSCG
Izgradnja tribine u Kampu FSCG

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je danas da je u toku realizacija četiri veoma važna projekta koja će "umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija".

Na Cetinju je u toku izgradnja modernog fudbalskog zdanja na kojem će se, pored ostalih, igrati i mečevi seniorske reprezentacije Crne Gore.

Na glavnom terenu Trening kampa FSCG gradi se tribina kapaciteta 1.166 mjesta. Realizacijom ovog projekta steći će se uslovi za odigravanje takimčarskih mečeva svih mlađih i ženskih selekcija.

Modernu i funkcionalnu tribinu dobit će i Gradski stadion u Nikšiću. Nova tribina imaće kapacitet od 3.500 mjesta i u potpunosti će zadovoljavati sve kriterijume UEFA-e za odigrvanje međunarodnih mečva.

U toku su radovi i na izgradnji zapadne tribine stadiona „DG arena“ u Lješkopolju, na kojoj će moći da se smjesti 2.500 gledalaca, dok će ukupan kapacitet stadiona biti 4.000.

Za realizaciju četiri važna infrastrukturna projekta Fudbalski savez je izdvojio 6,7 miliona eura.

Fudbalski savez je podsjetio da je u prethodnom periodu investirao oko 3,5 miliona eura u izgradnju reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionu Trešnjica u Golubovcima, stadionu OFK Titograda na Starom aerodromu, stadionu Koma u Podgorici, stadionu DG arena u Lješkopolju i stadionu Braće Velašević u Danilovgradu. Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori.

Projekti se realizuju u saradnji sa Vladom Crne Gore, Direkcijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić.

Bonus video: