Realova dominacija je počela iz ofsajda, sudije su znale da su pogriješile

Bilo je to čuveno madridsko finale u Milanu, Real je pobijedio Atletiko Madrid nakon penala. Poslije 120 minuta bilo je 1:1
1065 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Reala sa peharom
Fudbaleri Reala sa peharom

Dominacija Reala evropskim fudbalom počela je 2016. godine, kada je "kraljevski klub" osvojio prvu od tri Lige šampiona u nizu pod vođstvom Zinedina Zidana.

Bilo je to čuveno madridsko finale u Milanu, Real je pobijedio Atletiko Madrid nakon penala. Poslije 120 minuta bilo je 1:1.

Četiri godine kasnije, sudija tog meča Mark Klatenburg je priznao da je gol Serhija Ramosa za 1:0 postignut iz ofsajda i da su on i njegovi saradnici toga bili svjesni na poluvremenu.

"Grešku smo primijetili na poluvremenu. Bila je to teška situacija u kojoj je moj pomoćnik napravio veliku grešku", rekao je Klatenburg u intervjuu za Dejli Mejl.

Englez je priznao i da je tokom cijelog meča imao problema sa jednim igračem - Pepeom, ali nije objasnio zašto probleme nije riješio isključenjem.

Pepe je napravio faul nad Toresom za penal, koji nije realizovao Grizman.

"Pepe je faulirao Toresa. Bio je zapanjen i vikao je na savršenom engleskom "Mark, ovo nikada ne može da bude penal", odgovorio sam mu "prvi gol tvoje ekipe ne bi trebalo da stoji na semaforu i odmah je ućutao". Znao sam da će na taj način prihvatiti odluku, ali nije ni malo lako suditi kada je on na terenu. Pepe stvara najveći pritisak na sudije, valja se po terenu, simulira, a dva puta je čak pokušao iznudi isključenje za Atletiko. Druge sudije bi možda pale pod njegovim pritiskom, ali ja sam znao da to ne mogu da dopustim. Pepe je igrač kome niko ne može da vjeruje. Taman pomisliš da imaš kontrolu na meču i onda odjednom on uradi nešto i sve pokvari", istakao je Klatenburg.

Bonus video: