Evo koliko će novca dobiti crnogorski klubovi do kraja sezone i u naredne dvije godine

Za nastavak tekuće sezone prvoligaši će dobiti po 25 hiljada eura, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15 hiljada
1025 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice IO FSCG
Sa sjednice IO FSCG

Fudbalski savez Crne Gore je na današnjoj sjednici Izvršnoj odbora utvrdio na koji će način će pomoći klubovima u narednom periodu.

Za nastavak tekuće sezone prvoligaši će dobiti po 25 hiljada eura, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15 hiljada.

FSCG će tokom naredne dvije sezone pomoći prvoligaške klubove sa po 80.000 eura, a klubove koji se takmiče u Drugoj ligi sa po 40.000 eura.

Isplata finansijskih sredstava klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige vršiće se u osam jednakih rata (avgust, septembar, oktobar, novembar, februar, mart, april, maj), dok će isplata sredstava klubovima čije se seniorske ekipe takmiče u ligama Udruženja klubova FSCG (Sjever, Centar, Jug), vršiti na početku jesenje i proljećnje polusezone.

Kada se sabere ukupna pomoć svim klubovima, računajući i tzv.regionalne lige i futsal, za nastavak sezone FSCG je izdvojio oko 460 hiljada eura, a u naredne dvije preko tri miliona eura.

Bonus video: