Uveo ih u Ligu šampiona poslije šest godina: Portugalac ostaje u Marseju

"Nakon nekoliko razgovora posljednjih dana, Andre Viljas-Boaš je potvrdio da želi da ostane na klupi Olimpika i sljedeće sezone", objavio je klub
998 pregleda 0 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: David Vincent
Viljaš-Boaš, Foto: David Vincent

Portugalac Andre Viljas-Boaš je produžio ugovor sa Olimoik Marsejom na još dvije godine, objavljeno je u utorak na stranicama francuskog kluba.

"Nakon nekoliko razgovora posljednjih dana, Andre Viljas-Boaš je potvrdio da želi da ostane na klupi Olimpika i sljedeće sezone", objavio je klub.

Prošle sedmice klub je ponudio Portugalcu, čiji orignalni ugovor ističe na kraju sljedeće sezone, dvogodišnje produženje s obzirom da su se u medijima pojavila nagađanja o njegovom odlasku nakon što je klub napustio sportski direktor Andoni Zubizarrta.

U ugovoru je i opcija produžetka na još godinu ukoliko Viljaš-Boaš klub odvede do Lige šampiona u sezoni 2023.24.

Navijači Marseja sa odobravanjem su dočekali odluku uprave kluba jer je 42-godišnji Portugalac, koji je u došao u junu 2019., odveo ekipu do Lige šampiona prvi put nakon šest godina.

Olimpik je u francuskom prvenstvu, koje je zbog pandemije koronavirusa završeno prije vremena, zauzeo drugo mjesto iza prvaka PSŽ-a.

Bonus video: