Obrt u Francuskoj: I Makron želi da se fudbal nastavi?

Francuska Liga 1 jedina je od svih “liga petice” koja je otkazana zbog pandemije koronavirusa

205 pregleda 0 komentar(a)
Kavani (PSŽ), Foto: AP
Kavani (PSŽ), Foto: AP

Prvi čovjek francuskog fudbala Noel le Grat rekao je za list L'Equipe da se lično predsjednik države Emanuel Makron založio da se fudbalsko prvenstvo Francuske nastavi i završi na terenu i to sa gledaocima!

Francuska Liga 1 jedina je od svih “liga petice” koja je otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Bundesliga se nastavila u drugoj polovini maja, La Liga krenula, vraćaju se i Serija A i Premijer liga.

“Predsjednik je svjestan šta se dešava u svijetu. Želi da se fudbal vrati što prije i sa gledaocima, ukoliko je to moguće. U narednim danima obaviće niz razgovora sa medicinskim ekspertima po pitanju trenutne situacije“, rekao je Le Grat.

Kraj Lige 1 proglašen je u aprilu, a PSŽ je proglašen za šampiona.

Bez Evrope je prvi put u ovom vijeku ostao Lion, dok su Amijen i Tuluz ispali.

Pomenuta tri kluba podnijela su žalbu francuskom Vrhovnom sudu, koji je odbio nekadašnjeg šampiona Lyona, ali u isto vrijeme suspendovao odluku o ispadanju

“Predsjednik je svjestan šta se dešava u svijetu. Želi da se fudbal vrati što prije i sa gledaocima, ukoliko je to moguće. U narednim danima obaviće niz razgovora sa medicinskim ekspertima po pitanju trenutne situacije.“

Kraj Ligue 1 proglašen je u aprilu, a šampionom je proglašen PSG, s obzirom da je pri utrđivanju konačnog plasmana u obzir uzeta tabela u trenutku prekida prvenstva.

Shodno tome, bez Evrope je prvi put u ovom milenijumu ostao Lyon, dok su iz elite ispali Amiens i Toulouse.

Ta tri kluba podnijela su žalbu francuskom Vrhovnom sudu, koji je odbio zahtjev Liona, ali u isto vrijeme suspendovao odluku o ispadanju.

Bonus video: