Bilić je VBA uveo u Premijer ligu: Kakva sezona! Kakva liga! Uživao sam

"Uživao sam, ali nisam znao da će biti ovako iscrpljujuće, ovako zahtjevno", kazao je Bilić sinoć nakon meča

3985 pregleda 0 komentar(a)
Bilić sinoć u zagrljaju sa Livermorom, Foto: Reuters
Bilić sinoć u zagrljaju sa Livermorom, Foto: Reuters

Fudbaleri VBA od naredne sezone igraće u Premijer ligi - "vrećice" su sinoć remizirale sa KPR-om (2:2) i izborile plasman u Premijer ligu.

Da je cilj VBA ulazak u društvo najboljih moglo se naslutiti prošlog ljeta kada je za menadžera doveden Slaven Bilić. Hrvat je u Engleskoj sjedio na klupi Vest Hema, ali vođenje kluba u Čempionšipu potpuno je drugačije iskustvo. Poznato je da je englesko drugoligaško takmičnje zahtjevno, da treba prvo odigrati 46 kola, pa onda eventualno i plej-of za plasman u Premijer ligu...Srećom, Bilić i VBA nijesu morali da prođu kroz plej-of već su se direktno, sa druge pozicije plasirali u Premijer ligu.

“Jako sam ponosan na našu današnju igru, naravno najbitnija stvar je to što smo izborili ulazak u Premier ligu. Kakva sezona! Kakva liga! Uvijek sam govorio da bih volio trenirati u Čempionšipu, jer znam da je poseban, ali nijesam mogao niti zamisliti koliko će teško biti. Uživao sam, ali nisam znao da će biti ovako iscrpljujuće, ovako zahtjevno", kazao je Bilić sinoć nakon meča.

Ekipa je od starta bila u vrhu Čempionšipa, dugo vodila bitku sa Lidsom za prvo mjesto, na kraju je bilo strijepnje i oko direktnog plasmana, ali se sve srećno završilo. Prvi pratilac Brentford, izgubio je kod kuće od Barnslija, te je na "Hotornsu" sve bilo spremno za slavlje.

“Imao sam rezervni plan s momcima, u slučaju da stvari krenu u neželjenom smjeru. Dok je na utakmici Brentforda i Barnslija bilo 1-1 htio sam da napadamo, nijesam htio da od njih zavisimo. Ali onda sam čuo da Brentford gubi 1-2 i rekao sam momcima da stanu. Nisam vjerovao da će Brentford postići dva gola. Brentford je divna ekipa, sa sjajnim trenerom, jako mi se sviđa kako igraju. Pobijedili su osam utakmica u nizu u kojima nijesu imali imperativ pobjede. I onda su izgubili prvu koju su morali pobijediti. Nije lako nositi se s takvim pritiskom i baš zato sam ponosan na svoje momke. Ekstremno sam ponosan, napravili smo sjajan posao; ponosan sam na svoj štab, na igrače, na to da smo napravili nešto specijalno za ove divne navijače i ovaj divan klub”, poručio je Bilić.

Bonus video: