Bolt žali zbog fudbalske karijere: Nisam dobio poštenu šansu

"Mislim da nisam imao pravih i pošrenih šansi. Nisam radio stvari onako kako sam htio da ih napravim, ali to je nešto za šta mislim da bih bio dobar", rekao je Bolt za Channel Nine

1686 pregleda 1 komentar(a)
Bolt u dresu Marinersa, Foto: a-league.com.au
Bolt u dresu Marinersa, Foto: a-league.com.au

Legendarni sprinter Usejin Bolt kazao je za jednu australijsku TV stanicu da mu nije pružena "poštena šansa da se dokaže u australijoj ligi i postane profesionalni fudbaler".

Jamajčanin, osmostruki olimpijski prvak, pokušao je 2018. godine nakon što je odustao od atletike, da počne fudbalsku karijeru u klubu Sentral koust Marinersima nadajući se da će ispuniti svoj dječački san da postane fudbaler.

Iako je postigao dva gola u predsezonskom prijateljskom susretu, pregovori o ugovoru nisu uspjeli.

"Mislim da nisam imao pravih i pošrenih šansi. Nisam radio stvari onako kako sam htio da ih napravim, ali to je nešto za šta mislim da bih bio dobar", rekao je Bolt za Channel Nine.

Prije pokušaja s Marinersima, svjetski rekorder na 100 i 200 metara testirao se u klubovima u Njemačkoj, Južnoj Africi i Norveškoj.

Uprkos svemu, 34-godišnji Bolt kaže da ne žali zbog pokušaja.

"Ponekad pomislim sebi da to nije ispalo onako kako sam htio, jer previše volim fudbal. I da, ponekad i dalje razmišljam o tome", zaključio je Bolt.

Bonus video: