Poštovanje za legendu: David Silva dobija statuu kod "Etihada"

Silva je proveo deset godina u klubu, bio jedan od najboljih igrača u osvajanju četiri titule u Premijer ligi, a preuzeo je kapitensku traku nakon odlaska Vensana Kompanija

8413 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
David Silva, Foto: AP
David Silva, Foto: AP

Mančester Siti odaće poštovanje legendi Davidu Silvi, tako što će Španac dobiti statuu ispred stadiona „Etihad“, kao i mozaik u kompleksu Sitijeve akademije.

Silva je proveo deset godina u klubu, bio jedan od najboljih igrača u osvajanju četiri titule u Premijer ligi, a preuzeo je kapitensku traku nakon odlaska Vensana Kompanija.

On je ranije najavio odlazak iz Sitija, kao slobodan igrač.

„Desetogodišnja blistava karijera Davida Silve će biti ovjekovječena statuom ispred stadiona ’Etihad’. Silvu je o toj odluci obavijestio predsjedavajući kluba Haldun al Mubarak u privatnom razgovoru poslije njegovog posljednjeg nastupa u Premijer ligi protiv Noriča. Mozaik pored terena za trening u Sitijevoj fudbalskoj akademiji će takođe biti posvećen španskom igraču sredine terena“, stoji u saopštenju Sitija.

Silva bi karijeru trebalo da nastavi u Laciju, ali mediji javljaju da su pregovori u zastoju, iako je u jednom trenutku sve bilo dogovoreno.

Bonus video: