Lajpcig kupio Joška Gvardiola i ostavio ga Dinamu do kraja sezone

Zahvalan sam Dinamu što mi je dopustio transfer u Lajpcig. Do odlaska u Njemačku davaću sve od sebe za Dinamo - rekao je Gvardiol, koji je odbio Lids, iako je premijerligaš za njegove usluge „modrima” nudio 22 miliona eura

4368 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/DieRotenBullen
Foto: twitter.com/DieRotenBullen

Drugi put u osam mjeseci, Lajpcig je bio u šopingu u Zagrebu.

Nakon Danija Olma, koji je plaćen 21 milion eura (uz bonuse moguće i mnogo više), polufinalista Lige šampiona je uzeo i Joška Gvardiola.

Lajpcig se obavezao da za 18-godišnjeg štopera plati 16 miliona eura, uz još tri na ime bonusa, a do kraja sezone će ga ostaviti u Dinamu.

- Srećan sam što ću igrati u Lajpcigu, jednom od najboljih klubova u Bundesligi. Zahvalan sam Dinamu što mi je dopustio transfer u Lajpcig. Do odlaska u Njemačku davaću sve od sebe za Dinamo - rekao je Gvardiol, koji je odbio Lids, iako je premijerligaš za njegove usluge „modrima” nudio 22 miliona eura.

Zanimljivo, iako je otišao krajem januara, Olmo nikada nije igrao u zvaničnom meču sa Gvardiolom, jer je mladi defanzivac tek u februaru debitovao za prvi tim...

- Doveli smo jednog od najvećih evropskih talenata u defanzivi. Sa 18 godina je još mlad igrač, a veoma je zero i fizički i mentalno - istakao je sportski direktor „bikova” Markus Kreše.

Bonus video: