Stefan Savić pred Luksemburg: Najvažnija utakmica

Crna Gora - Luksemburg, utorak 20.45

2667 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Utakmica sa Luksemburgom je najvažnija u Ligi nacija, poručio je Stefan Savić.

I pogled na tabelu i matematika su jasni - fudbalska reprezentacija Crne Gore bi pobjedom u sjutrašnjem meču pod Goricom (20.45) stekla šest bodova prednosti na vrhu tabele dva kola prije kraja, pa bi samo spletom okolnosti ostala bez višeg ranga - Lige B.

“Čeka nas veoma bitna utakmica, sigurno najvažnija u rezultatskom smislu. Veoma smo motivisani i spremni da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat”, rekao je Savić.

Biće teško - Luksemburg je u prvom meču na svom terenu pokazao koliko je opasan, naš tim preživljavao brojne napade i šanse, prije nego što je Hakšabanović izborio penal, a Bećiraj ga realizovao za pobjedu 1:0 u 91. minutu.

“Sreća treba da se zasluži. Mislim da smo je zaslužili odnosom prema dresu, treningu, svakoj utakmici. Bili su nadmoćniji od nas u dobrom dijelu meča i pokušali da iskoriste to što nismo fizički bili spremni. Sada to izgleda drugačije jer smo prošli pripreme i svi smo u takmičarskom ritmu.”

Teren pod Goricom je problem da se i tehnički, ali i fizički kvaliteti osjete na pravi način.

Protiv Letonije i Azerbejdžana je bio, kako je opisao Stevan Jovetić - katastrofalan, kiša pada u Podgorici, tako da se, nažalost, neće mnogo toga promijeniti.

“Nadamo se da će uspjeti da ga osposobe da uslovi koliko-toliko budu povoljni za igru”, rekao je Savić.

Crna Gora je u dobroj seriji, tri vezane pobjede u takmičarskim mečevima, četiri trijumfa i remi računajući i prijateljske utakmice.

“Ne treba praviti euforiju, još nismo ništa završili. Neophodno je da ostanemo stabilni jer je ova utakmica najbitnija u ovom ciklusu. Nećemo kalkulisati, ići ćemo na pobjedu", rekao je as Atletika.

“Raduje nas pozitivan niz, ali ne treba praviti euforiju. Međutim, još nismo ništa završili. Neophodno je da ostanemo stabilni jer je ova utakmica najbitnija u ovom ciklusu. Nećemo kalkulisati, ići ćemo na pobjedu.”

Bonus video: