Van Basten otkrio da je u bolovima završio karijeru: Puzao sam do toaleta...

U svojoj biografiji "Dosta. Moj život. Moja istina", slavni Holanđanin je otkrio da je posljednje dane karijere proveo u velikim bolovima

3551 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Marko van Basten je bio fudbalska ikona krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog vijeka.

Jedan od najboljih napadača svih vremena, iako je u 31. godini završio karijeru, a od 28. je više bio van terena nego na njemu.

Postao je legenda, a mogao je više da mu cijela karijera nije bila prožeta povredama, uglavnom članka, koje nikako nije mogao da zaliječi.

Nakon posljednje u nizu, više nije mogao, u avgustu 1995. je defintivno objavio da se predaje.

U svojoj biografiji "Dosta. Moj život. Moja istina", slavni Holanđanin je otkrio da je posljednje dane karijere proveo u velikim bolovima.

"Sjećam se jedne noći 1994. godina je bila. Nisam mogao da hodam, puzao sam od kreveta do toaleta, a kako bih donekle zaboravio na bol brojao sam sekunde koliko mi je trebalo da dođem. Oko dva minuta mi je trebalo. Bolovi su bili nesnosni, ništa nije pomagalo", kazao je Van Basten predstavljajući biografiju u razgovoru za "Gardijan".

"Posljednje godine karijere su bile užasne, konstantne povrede, bolovi, injekcije... To je bilo mučenje, ali želio sam da igram".

Prvu povredu je zaradio 1986. godine, dok je bio u Ajaksu.

"Tada je sve počelo, članak je bio uništen i više se nije oporavio. Uzalud operacije, uzalud sve, bilo je samo saniranje povreda", rekao je Van Basten.

Uprkos tome osvojio je tri Zlatne lopte - 1988, 1989. i 1992. godine, a na 383 utakmice u klupskoj karijeri, za Ajaks i Milan, postigao 277 golova.

Bonus video: