Hadžibegić: Momci su ostavili srce za dres Crne Gore

Crna Gora u utorak dočekuje Kipar pod Goricom, a pobjeda joj garantuje Ligu B

16828 pregleda 663 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor Faruk Hadžibegić pohvalio je angažovanje igrača i učinak na meču sa Azerbejdžanom nakon koga je Crna Gora došla u situaciju da sama odlučuje o prvom mjestu u grupi 1 C Lige nacija i plasmanu u viši rang.

Naš tim je dobio ono čemu se nadao – da će Luksemburg da kiksa na Kipru, a ispostavilo se da je i remi bez golova u Zaprešiću bio dovoljan da se preuzme liderska pozicija.

„Momci su sa igračem manje ostavili srce na terenu za dres Crne Gore i zasluženo osvojili bod. Presrećan sam zbog rezultata na Kipru i poraza Luksemburga, ali ne bih da miniminizam naše izdanje i naš napor. Azerbejdžan nije bolji od nas, ali nas je namučio večeras. Pred utakmicu smo bili gotovo bez tračka nade, ali sve se promijenilo, nagrađeni smo na neki način“, rekao je selektor.

Crna Gora u utorak dočekuje Kipar pod Goricom, a pobjeda joj garantuje Ligu B.

„Nema mnogo filozofije, znamo šta nam treba. Prvo da vidimo kako ćemo se oporaviti, iz kartona izlaze Simić i Raspopović, ali smo izgubili Ivanovića. Hiljadu stvari utiče, imamo dosta pehova... Za mene je šokantno bilo kada je Savić, neposredno pred utakmicu, shvatio da ne može da igra, znamo koliko nam znači... I kada se sve to sabere, svi problemi, moram da pohvalim angažovanje i želju momaka, njihovu radnu etiku, njihov odnos, a da može bolje – sigurno može“, rekao je Hadžibegić.

Prvi put je Crna Gora igrala u formaciji 4-4-2...

„Danas smo odlučili da igramo tako, zbog okolnosti, a deset dana smo spremali nešto drugo. Zadovoljan sam kako je izgledalo, a biće bolje kada budemo napokon kompletni“, rekao je selektor.

Bonus video: