Budućnost iz Kotora gleda ka duploj kruni, usijanje u Tuzima

Danas četvrtfinalni mečevi Kupa Crne Gore - Budućnost gost drugoligaša Bokelja, Dečić čeka Sutjesku. Igra se samo jedan meč

5086 pregleda 5 komentar(a)
Spremni za Bokelj i težak teren: Aleksandar Vujačić, napadač Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Spremni za Bokelj i težak teren: Aleksandar Vujačić, napadač Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Prvi, a valjda i jedini put u samostalnoj Crnoj Gori, u četvrtfinalu Kupa ove sezone se igra samo jedan meč.

Devedeset minuta odluke, ako ne bude pobjednika - penali. Već danas oko 16 časova biće poznati polufinalisti najmasovnijeg takmičenja, četiri tima koja će se na proljeće bi

SUTJESKA PROTIV NEPOBJEDIVOG DEČIĆA

Ekipa Sutjeske toliko je zaostala u prvenstvu (12 bodova manje od lidera Budućnosti - potencijalno 15, jer Podgoričani imaju meč manje) da se takmičenje u Kupu već sada ukazuje kao bolja šansa da se osvoji trofej.

Izabranici Miljana Radovića suočili su se, međutim, sa teškim žrijebom u četvrtfinalu - gostuju Dečiću, jedinoj neporaženoj ekipi u prvenstvu, koja već 15 utakmica ne zna za poraz, koja već 400 minuta nije primila gol.

Početak duela u Tuzima planiran je za noćni termin, ali je zbog najnovijih mjera NKT-a i ograničenog kretanja vraćen na 13 časova.

- Mi smo stvarno skoncentrisani na našu igru - Dečić jeste ozbiljna ekipa, i to pokazuje iz meča u meč, ali mi gledamo sebe. Rastemo, napredujemo, igrali smo sasvim solidno protiv Zete u subotu, vjerujem da će tako biti i u Tuzima. Serija Dečića? Svaki početak ima i svoj kraj, možda je zgodno vrijeme da im nanesemo taj poraz. Moguće je i da su oni malo i psihološki opterećeni tim nizom, tako je to u sportu, zato mislim da smo u prednosti što se tiče mnogih stvari, a prva prednost koju imamo je naš kvalitet - kazao je trener Miljan Radović, koji je debitovao na klupi trijumfom protiv Zete u subotu.

Već u nedjelju, Sutjeska dočekuje Dečić - u prvenstvu.

- Kada bismo nastavili započeti niz i protiv jakog Dečića, sve bi bilo mnogo drugačije i definirivno bismo izašli iz krize. Protivnik je jak, poštujemo njegovu seriju, ali vjerujemo u prolaz - kaže golman Vladan Giljen.

A Tuzani ne blistaju samo u prvenstvu, njihovo gostovanje Petrovcu u osmini finala Kupa proteklo je tako što su domaćinu dali pet golova (5:1).

- Radimo dobro, to pokauzuju i rezultati, ali Kup je specifično takmičenje, a uz to se igra samo jedna utakmica - svaka greška se plaća. Nadam se da ih neće biti, obećavam da ćemo pružiti maksimum, što je i neuphodno da bi se došlo do dobrog rezultata protiv ekipe kao što je Sutjeska - kazao je vezista Dečića Ivan Mijušković.

VUJAČIĆ: DA URADIMO NEŠTO ŠTO NIJE NIJEDNA GENERACIJA

Prije osam godina, 2012, Budućnost je dominirala u prvenstvu, osvojila drugu od četiri titule u samostalnoj CG, ali je u Kupu neplanirano eliminisana od - Bokelja, tada prvoligaša.

Od tada, Podgoričani još nisu dočekali da osvoje duplu krunu. U ekipi više nema igrača koji su igrali te 2012, a i Bokelj je sada drugoligaš - svejedno, fudbaleri aktuelnog šampiona riješeni su da pobjednički prođu kroz Kotor i i nastave sjajnu seriju koja iznosi 11 pobjeda u posljednjih 12 mečeva, uz jedan remi.

- Prošle sezone nam se nije ukazala prilika da osvojimo duplu krunu zbog dobro poznatih razloga oko koronavirusa, a bili smo stigli do polufinala. Nadam se da se sada ništa neće odlagati i prekidati, vjerujem da možemo da osvojimo duplu krunu koju nijedna generacija Budućnosti nije osvojila - kazao je Aleksandar Vujačić, 30-godišnji napadač Budućnosti.

Jedan meč, na gostujućem, vjerovatno vrlo teškom terenu za igru, motivisani domaćin - sve to će “plavi” morati da pregrme protiv ekipe koja je ove sezone, iznenađujuće, tek na 8. mjestu Druge lige.

- Bokelj ima solidnu ekipu, igra po sistemu toplo - hladno i sigurno neće biti lako jer se igra samo jedan meč po, kako smo čuli, teškom terenu. Nadam se da ćemo da nastaviti u pobjedničkom ritmu - dodao je Vujačić.

Još tri tima koja ciljaju Evropu mogu do polufinala Kupa, ali neće biti mjesta za svakoga - Podgorica i Zeta, timovi čija su sve dva posljednja međusobna duela u prvenstvu završila rezultatom 1:1, obračunaće se u 14 časona na “DG areni”.

Šansu ima i Iskra, ali i u najavi težak meč - gostije u Tivtu protiv Arsenala, lidera drugoligaškog karavana.

Bonus video: