Titograd protiv prvaka Italije: Da se izmjere i vide koliko mogu

Prvak Crne Gore u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona u futsalu dočekuje sjutra jednu od najboljih evropskih ekipa - italijanski Pezaro

6547 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Titograda, šampioni Crne Gore u futsalu, Foto: KMF Titograd
Fudbaleri Titograda, šampioni Crne Gore u futsalu, Foto: KMF Titograd

Prvak Crne Gore u futsalu, ekipa KMF Titograda, dočekaće sjutra protiv Pezara, šampiona Italije, u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kvalifikacije za elitu su se proteklih godina igrale turnirski - u avgustu, ali je sve pomjrereno zbog pandemije koronavirusa, a odlučeno je i da se igra samo po jedna utakmica.

Titograd nije imao sreće na žrijebu, izvukao je jednu od najboljih evropskih ekipa koja u svojim redovima, osim pet Italijana, ima pet Brazilaca, tri Argentinca i jednog Paragvajca.

"Pezaro je najbolje rangirana ekipa koju smo mogli da dobijemo za protivnika. Prošle godine nisu igrali fajnl-for Lige šampiona samo zbog gol-razlike, to jasno govori koliko su jaki", kaže trener Titograda Zoran Milašević.

Utakmica se igra u dvorani "Verde" u 19 časova, bez prisustva publike.

Italijani su, naravno, veliki favoriti, ali Titograd ima svoje ciljeve...

"Biće to dobra prilika za moje igrače da se odmjere i pokažu koliko mogu protiv jedne od najboljih ekipa Evrope. Vjerujem da će ekipa dati sve od sebe, da će se predstaviti u što boljem svijetlu. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno - rasterećeni smo, nemamo šta da izgubimo, nadam se da će igrači odigrati slobodno, a možda nas i Italijani malo potcijene", istakao je Milašević.

Bonus video: