Juve poslije produžetaka eliminisao Đenovu, Lukaku srušio Fiorentinu, Napoli bolji od Empolija

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv Milana, Napoli čeka boljeg iz meča Rome i Specije, a Juve ide na pobjednika duela Sasuolo - SPAL

11912 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg meča, Foto: Beta/AP
Sa današnjeg meča, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2021. 08:54h

Fudbaleri Juventusa uspjeli su da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Italije nakon što su poslije produžetaka bili bolji od Đenove - 3:2.

Meč je u regularnih 90 minuta završen 2:2, iako je šampion Italije imao dva gola prednosti. Strijelci za "Staru damu" bili su Kuluševski u drugom i Morata u 23 minutu, dok su za goste pogađali Čibora u 28. i Meleđoni u 74.

Nakon regularnih 90 minuta otišlo se u produžetke, u kojima je strijelac za Juve bio Rafija u 105. minutu.

Juventus u četvrtfinalu igra sa boljem iz meča u kojem se sastaju Sasuolo i SPAL.

Fudbaleri Intera plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije - "neroauzi" su danas poslije produžetaka u gostima savladali Fiorentinu 2:1.

Gol odluke postigao je Romelu Lukaku u 119. minutu meča. Belgijanac je pobjegao Nikoli Milenkoviću i poslije centaršuta Barele glavom matirao Pjetra Teraćijana.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1. Poveo je Inter u 40. minutu kada je Vidal realizovao penal. Prethodno je Teraćijano oborio Aleksisa Sančesa.

Izjednačenje Fiorentini donio je Kristijan Kuame u 57. minutu meča.

Inter je u produžecima imao bolje šanse, Sančes je u jednom navratu bio neprecizan, Lukaku je prije pogotka promašio zicer, ali se minut prije kraja Belgijanac iskupio i golom odveo tim u sljedeću rundu takmičenja.

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv Milana.

Plasman u četvrtfinale obezbijedio je i Napoli, doduše teže nego što je bilo očekivano.

Napolitanci su na stadionu "Dijego Armando Maradona" bili bolji od drugoligaša Empolija 3:2 i u četvrtfinalu čekaju boljeg iz meča u kojem se sastaju Roma i Specija.

Napoli je poveo u 18. minutu golom Di Lorenca, da bi Bajrami donio izjednačenje u 33. minutu.

Pet minuta poslije poravnanja, domaći su poveli preko Lozana i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su gosti ponovo izjednačili, u 68. je još jedan gol postigao Bajrami, da bi konačan rezultat postavio Petanja u 77. minutu meča.

Bonus video: