Vujačić: Paklen rad je preduslov za dobre rezultate, hvala klubu što vjeruje u mene

Fudbaleri Budućnosti su prvi dio sezone završili sa rekordnih 19 bodova prednosti u odnosu na Dečić

4972 pregleda 2 komentar(a)
Vujačić sa kondicionim trenerom Vukčevićem u teretani, Foto: FK Budućnost
Vujačić sa kondicionim trenerom Vukčevićem u teretani, Foto: FK Budućnost

Dok se u menadžmentu dešavaju promjene - nakon završetka prve polusezone otpušteni su sportski direktor Zvezdan Milošević i izvršni Nemanja Ivanović, fudbaleri Budućnosti vrijedno rade i spremaju se za proljećni napad na duplu krunu.

Jesenji šampioni su od 11. januara u žestokom ritmu, treniraju po dva puta dnevno na terenu i u teretani, kako bi u što boljem stanju dočekali odlazak u Antaliju i susrete sa renomiranim protivnicima.

“Radimo jako od samog starta, ali to je preduslov za dobre rezultate. Priznajem, nije lako, ali najbitnije je da se što bolje fizički pripremimo“, rekao je napadač Aleksandar Vujačić za zvanični sajt kluba.

Visoki napadač nedavno je produžio ugovor na još godinu.

“Iskreno, prezadovoljan sam što ću još godinu biti pod Goricom. Hvala klubu što vjeruje u mene, a ja ću se potruditi da opravdam ukazano povjerenje“, istakao je 30-godišnji napadač.

Budućnost je prvi dio sezone završila sa rekordnih 19 bodova prednosti u odnosu na Dečić.

Prvenstvo se nastavlja 19. februara, a samo je pitanje matematike i datuma kada će izabranici Mladena Milinkovića proslaviti titulu.

Ipak, bodovna prednost ne znači da će "plavi" u drugom dijelu sezone imati popusta prema rivalima - uostalom, jure i trofej Kupa, prvu duplu krunu u istoriji kluba, a spremaju se i za nastup u Evropi.

Gotovo izvjesno, to će ponovo biti kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Naš plan je da nastavimo tako gdje smo stali u prvom dijelu sezone. Znamo svi kakav smo posao napravili tokom jeseni, ali nema opuštanja. Što se tiče ličnog plana, najbitnije mi je da se što bolje fizički pripremim i da budem zdrav“, dodaje Vujačić, koji je jesenas postigao po dva gola u prvenstvu i u Kupu.

“Valjalo bi da sam imao veću minutažu, ali najbitnije je da sam pokazao da može da se računa na mene. Naravno, nadam se većoj minutaži, ali na meni je da radim, borim se i budem vrijedan, a na stručnom štabu da odluči da li je to za veću minutažu ili ne“, poručio je Vujačić.

Nakon osam radnih dana rada, Podgoričani će sjutra odigrati prvu prijateljsku utakmicu - protivnik je Adrija, ekipa koja je danas uzela skalp ekipi Sutjeske.

“Jedva čekamo jer nam nedostaju utakmice i to dokazivanje, a usput taman da malo odmorimo od napornih treninga“, ističe Vujačić.

“Utakmica dolazi u pravo vrijeme da vidimo u kakvom smo stanju što se tiče fizičke spreme“.

Budućnost 27. januara putuje u Antaliju.

Bonus video: