Milinković: Možda zvuči neskromno, ali želimo da uvećamo prednost na tabeli

"Derbi je uvijek derbi. To je utakmica u kojoj i jedna i druga ekipa žele nešto više - da naprave psihološku prednost i dobru uvertiru za utakmice koje dolaze kako bi u nastavak prvenstva ušle sa dobrom atmosferom“, rekao je trener Budućnosti

5168 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Derbi Budućnost i Sutjeska će obilježiti 19. kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, koja se nastavlja u petak nakon dva mjeseca pauze.

Podgoričani su lideri, imaju 18 bodova više od Dečića, 19 od velikog rivala iz Nikšića.

Jasno je ko je favorit sjutra od 18 sati pod Goricom, ali...

"Derbi je uvijek derbi. To je utakmica u kojoj i jedna i druga ekipa žele nešto više - da naprave psihološku prednost i dobru uvertiru za utakmice koje dolaze kako bi u nastavak prvenstva ušle sa dobrom atmosferom“, rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Prednost na tabeli, ipak, nije zanemarljiva.

"Tačno je da imamo veliku bodovnu prednost, možda zvuči malo neskromno, ali želimo da bude još veća kako bismo bili što bliži cilju. I naravno, kako bismo - kao i prošle godine - dali šansu mlađim igračima, jer ih imamo dosta u prvom timu. Imamo želju, volju i obavezu da što prije obezbijedimo titulu da bismo probali što veći broj mladih igrača i stvorili potpuno jasnu sliku oko njih. Treninzi su treninzi, ali na utakmicama se vidi kako ko funkcioniše", kaže Milinković.

Budućnost ima četiri pobjede zaredom nad Sutjeskom, i to bez primljenog gola.

Velika serija se poklopila dolaskom 52-godišnjeg Milinkovića.

"Svaka utakmica donosi neku novu važnost. Dobro je da se pobjeđuje, ali novi meč je neko novo dokazivanje. Sutjeska dolazi sa motivom da prekine taj naš niz, a mi ćemo uraditi sve da ga nastavimo. Čeka nas mnogo teža utakmica nego sve do sada, jer se Sutjeska pojačala sa dva nova igrača, a pred kraj jeseni je ušla u neki ritam koji odgovara renomeu tog kluba.

"Najvažnije od svega je da pobijedimo, ako dođe uz ubjedljivu igru - super, a ako ne dođe uz dopadljivu predstavu - opet ćemo da budemo zadovoljni. Vjerujem u momke, jer su stvarno dobro radili tokom priprema. Nije to samo floskula, jer smo na pripremama imali jake protivnike, momci su igrali pod nabojem, a ukoliko prenesu tu volju imamo veliku šansu da zabilježimo dobar rezultat", jasan je Milinković.

"Plavi" u derbiju neće biti kompletan.

Nedostajaće povrijeđeni Vladan Adžić, Miloš Raičković zbog kartona.

"To je sigurno veliki hendikep za nas, ali nadam se da će momci koji dobiju šansu odigrati kao na pripremama i najbolje što znaju i umiju, pa se to neće puno osjetiti", zaključio je Milinković.

Bonus video: