„Romantika” ne opterećuje lidera

Danas na programu 22. kolo CFL: Budućnost dočekuje OFK Titograd kojem je u prva dva meča ove sezone dala sedam golova, Sutjeska gostuje Jezeru

3813 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa meča Titograd - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča Titograd - Budućnost, Foto: Savo Prelević

Budućnost igra još jedan derbi, ovog puta gradski, nakon što se u prve dvije runde u nastavku šampionata sastajala sa Sutjeskom i Podgoricom.

Sada je čeka okršaj sa OFK Titogradom, koji je pretposljednji tim na tabeli, ali mečevi podgoričkih rivala su po pravilu često donosili neizvjesnost. Moglo bi da bude tako i danas pod Goricom (17 sati), ali pita se lider i aktuelni šampion.

- Vrlo je bitno što smo pobijedili na prethodnoj utakmici, ali to ne treba ni trunku da nas opusti, a posebno ne smije da nas zavara pozicija Titograda na tabeli. Izašao je iz krize rezultata, pobijedio u prošlom kolu i malo se odmakao od posljednjeg mjesta - kaže trener Budućnosti Mladen Milinković.

Budućnost je u prethodna dva duela ove sezone bila bolja od gradskog rivala (3:1, 4:0), a Milinković sada ne može da računa na Luku Mirkovića, Miloša Raičkovića, Vladana Adžića i Aleksandra Vujačića zbog povreda, te Igora Ivanovića koji odrađuje parne kartone...

„Plavi” imaju 21 bod više od drugoplasirane Sutjeske, a deveti Titograd je na plus pet u odnosu na posljednjeplasirani Petrovac.

- Budućnost je pokazala da je najbolja ekipa u ligi. U velikoj je seriji, to je za svako poštovanje. Mi smo u potpuno drugačijoj situaciji, ali mlada smo ekipa i sve je to očekivano, pa i borba za opstanak. Sve ovo ne znači da ćemo se unaprijed predati protiv lidera. Borićemo se, želimo tri boda, ali znamo da nas čeka veoma težak posao - istakao je bek „romantičara” Marko Roganović.

RADOVIĆ: TREBALO BI I DA SE POBJEĐUJE

Posljednji poraz u prvenstvu Sutjeska je pretrpjela od Jezera 8. novembra prošle godine. Nikšićani su tada na domaćem terenu izgubili 1:0 i skliznuli na 7. mjesto na tabeli. Duel protiv ekipe iz Plava bila je prekretnica - na klupu je umjesto Dragana Radojičića sjeo Miljan Radović i Sutjeska je od tada odigrala osam mečeva u ligi, zabilježila po četiri pobjede i remija. Došla do 2. mjesta na tabeli...

Sada je rival opet Jezero - danas od 14 časova na Gradskom stadionu u Beranama - a Nikšićani taj meč dočekuju nakon što su osvojili po bod protiv Budućnosti i Iskre.

- Odigrali smo odlične dvije utakmice, iako je bilo i grešaka. Možemo da budemo zadovoljni igrom, zalaganjem, svim tim elementima..., ali trebalo bi i da se pobjeđuje. Nadam se da ćemo savladati Jezero kako bismo zaokružili dobru igru - rekao je Radović.

Jezero je u posljednje dvije utakmice osvojilo bod, pa je sada u zoni baraža za opstanak.

- Rezultati nam u posljednje vrijeme ne idu naruku, ali ne igramo loše. Zaslužili smo više iz prethodna dva meča, nadam se da će nam se to vratiti baš protiv Sutjeske - navodi defanzivac Plavljana Radoš Dedić.

NOVI TEST ZA DEČIĆ, RUDAR JURI 6. TRIJUMF U NIZU

Zeta čeka Dečić i vidi šansu da trijumfom uhvati priključak za gornji dio tabele.

- Veoma je bitan meč za nas, protiv tima koji hoće da se nadigrava. Očekujem dobar meč i nadam se pobjedi - rekao je vezista Zete Vasko Kalezić.

Tuzani su u seriji od tri meča bez pobjede (dva poraza), koju žele da prekinu protiv rivala sa „Trešnjice“.

- Zeta je dobra ekipa, sastavljena od zaista dobrih pojedinaca, a u međuvremenu se pojačala, tako da će u drugom dijelu sezone sigurno biti i još jača nego jesenas. Bez obzira na sve, idemo da se nadigravamo - kazao je napadač Dečića Admir Adrović.

Rudar protiv Petrovca juri šesti trijumf zaredom, a uzbuđenja se očekuju u Danilovgradu, gdje se sastaju Iskra i Podgorica.

- Dobro smo otvorili drugi sezone, pokazali smo da smo ozbiljni konkurenti za plasman na evropsku scenu. Poštujemo Podgoricu, ali vjerujem da smo bliži trijumfu - kaže defanzivac Iskre Miloš Bakrač.

PAROVI 22. KOLA

RUDAR - PETROVAC 13.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

JEZERO - SUTJESKA 14.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

ISKRA - PODGORICA 15.00

Sudija: Milovan Milačić (Kotor).

ZETA - DEČIĆ 16.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica).

BUDUĆNOST - OFK TITOGRAD 17.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: