Možda mu je karijera ugašena u Zagrebu, ali Murinjo je ostao džentlmen

"Žao mi je što ekipa koja je pobijedila na temelju stava nije moja. Zbog toga se osjećam i više nego tužno. Bit fudbala nije samo u igračima koji misle da su kvalitetniji od drugih. Osnove fudbala nadilaze to, osnova fudbala je stav i zbog toga su nas pobijedili", objasnio je Murinjo

10898 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Možda nije trener kakav je bio, možda je njegova karijera sinoć u Zagrebu doživjela najnižu tačku, ali je Žoze Murinjo, ipak, čovjek od sportskih manira.

Nakon bolnog poraza od Dinama i eliminacije iz Lige Evrope, trener Totenhema je ušao u svlačionicu rivala i aplauzom pohvalio njihovu spektakularnu igru.

Poslije meča je i u izjavi, iako vidno utučen, uputio komplimente "modrima".

"Žao mi je što ekipa koja je pobijedila na temelju stava nije moja. Zbog toga se osjećam i više nego tužno. Bit fudbala nije samo u igračima koji misle da su kvalitetniji od drugih. Osnove fudbala nadilaze to, osnova fudbala je stav i zbog toga su nas pobijedili", objasnio je Murinjo.

"Žao mi je što moja ekipa nije u igru unijela samo osnove fudbala već i osnove života. Riječ je o poštovanju naših poslova i davanju svega od sebe."

Engleski mediji navode da će Murinjo na kraju sezone sigurno napustiti Totenhem.

Kao najveći favorit pominje se trener Lajpciga Julijan Nagelsman, u konkurenciji je i Brendan Rodžers iz Lestera, kao i trofejni a nezaposleni Masimilijano Alegri i Rafael Benites.

Bonus video: