Eriksen simbol Interovog zaokreta, Kun Aguero želi odlazak sa stilom

Danac prošao kroz pakao da bi ubijedio Antonija Kontea, pa je Skudeto stigao kao nagrada

5062 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve do početka 2021. godine Kristijan Eriksen je imao samo epizodnu ulogu u Interu, proveo je 282 minuta na terenu u Seriji A, Antonio Konte je često i izbjegavao pitanja o Dancu... Govorio da je kao trener odgovoran za sve odluke... Došao je na red januarski prelazni rok, vjerovalo se da Eriksen i zbog sebe i zbog Intera mora da ode, ali to se nije desilo. Inter nije pristao na pozajmicu bez obaveze otkupa, zainteresovani nisu imali novca da ga kupe.

A onda - krajem januara - i meč sa Milanom u četvrtfinalu Kupa Italije, Eriksen je pogodio iz slobodnog udarca i donio prolaz. Ispostavilo se i dao „nerazurima” neku novu dimenziju i ubijedio Kontea, jer od tog momenta više nije izgubio mjesto, gotovo uvijek je bio u startnoj postavi. Inter potom nije više izgubio u Seriji A, pa je u subotu protiv Krotonea proslavio Skudeto na koji je čekao od 2010. godine.

Eriksen je ušao u drugom poluvremenu i prelomio utakmicu golom sa 20 metara i na neki način postao simbol sezone u kojoj je Inter posljednja četiri mjeseca djelovao kao nezaustavljiva mašinerija...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMANI

Konsilji (Sasuolo) - odbranio je penal napadaču Atalante Murijelu, sačuvao remi i time proglasio Inter u šampiona Italije.

Kurtoa (Real Madrid) - Real u svakom meču ostavi dovoljno prostora rivalima da ugroze gol, ali Belgijanac izvlači maksimum. Uradio je to i protiv Osasune.

ODBRANA

Militao (Real Madrid) - skoro 80 minuta je bilo 0:0, a onda su korner Iska i trzaj glavom Brazilca otvorili „kraljevskom klubu” vrata trijumfa. I sačuvali šanse da mogu da odbrane titulu.

Teo Ernandes (Milan) - odgovorio je na žestoke kritike zbog veoma loše forme - bio je strijelac u trijumfu nad Beneventom.

Hakimi (Inter) - sedam golova i šest asistencija u dresu Intera u Seriji A otklanjaju i najmanju dilemu o njegovom uticaju.

SREDINA

Haverc (Čelsi) - lutajuća devetka i čovjek koji objektivno nema pravu poziciju, ali koji posjeduje klasu da izludi protivnika. Odbrana Fulama je to osjetila na svojoj koži...

Nejmar (PSŽ) - gol u prvom, pa asistencija u drugom poluvremenu - riješio je meč protiv Lensa, PSŽ vjeruje u titulu.

Nandes (Kaljari) - njegov gol za 1:1 u 94. minutu je šokirao Napoli. Kaljari je sve bliži opstanku, a Urugvajac dokazuje da mu je mjesto u klubu koji se bori za trofeje.

Eriksen (Inter) - Dugo je izgledalo da je nepoželjan za Kontea, a kasnije je postao džoker u velikom pohodu na Skudeto.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - dao je 182 gola za Siti u karijeri u Premijer ligi, a tek je u subotu prvi put bio strijelac na Palasovom „Selhrst parku”.

Legenda ide na kraju sezone, ali navijači „građana” ga neće zaboraviti...

Ronaldo (Juventus) - Juve igra na „ivici žileta”, cijele sezone nije bio sposoban da poveže tri dobre utakmice. Pobjeda u Udinama je samo zasluga Ronaldove veličine - s dva pogotka u finišu je režirao preokret.

Mesi (Barselona) - opet je morao da vadi Barsu kako zna i umije - na „Mestalji” je promašio penal, ali je bio dvostuki strijelac za brojku 28 ove sezone u La Ligi.

Korea (Lacio) - Korea vuče Lacio i čini da borba za Ligu šampiona bude još neizvjesnija. Još samo kad bi odbrana Rimljana pratila napadače...

Bejl (Totenhem) - otišao je Murinjo, oživio je Bejl (het-trik protiv Šefild junajteda), samim tim živi i nada Sparsa da mogu u Ligu šampiona.

Palasio (Bolonja) - sa 39 godina i 86 dana je postao najstariji strijelac het-trika u Seriji A.

Bonus video: