Golgeterski pečat Lazara Mijovića, Budućnost savladala hrabri Rudar

Budućnost je nastavila odličnu seriju nad Rudarom - čak 8 uzastopnih pobjeda pod Goricom protiv Pljevljaka

3094 pregleda 38 reakcija 4 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je pod Goricom savladala Rudar - 3:1, odličnim izdanjem u posljednjih 25 minuta i novim golgeterskim pečatom 18-godišnjeg Lazara Mijovića, dvostrukog strijelca.

"Plavi" su bolje otvorili meč. Dobro je iz slobodnog udarca, sa 18 metara, pokušao vezista Terzić, ali je lopta otišla pored gola Lazara Baltića.

Pljevljaci su do prve prilike došli u 17. minutu kada je kapiten Golubović brzo izveo prekid i tako izbacio Strikovića samog pred gol Budućnosti, ali je golman Pavličić stigao prvi do lopte i otklonio opasnost po svoj tim.

Nakon ove prilike Rudara, nastupio je nešto sporiji period meča. Budućnost je izgledala dosta nezainteresovano da krene po gol, dok su Pljevljaci sa druge strane čekali pravi trenutak da krenu u kontru. Poslednjih 10 minuta prvog poluvremena u potpunosti je pripalo gostima.

Prvi je zaprijetio Živković akrobatskim potezom nakon centaršuta Zakarije.

Zatim se Striković stuštio ka golu Budućnosti, izašao pred Pavličića koji ga je spremno dočekao na prvoj stativi i odbranio njegov udarac.

Nedugo zatim, najbolja prilika u prvom poluvremenu. Lijepo je loptu primirio u Zakarija, namjestio se na desnu nogu i odlično šutirao, ali se ipak ispriječila prečka i tako "sačuvala" nulu na poluvremenu.

Rudar je i drugo poluvrijeme započeo u odličnom ritmu.

U 54. minutu zaprijetio je Zečević šutem iz daljine, ali taj šut je Pavličić lako ukrotio. Samo 60-ak sekundi kasnije Živković je uputio udarac, ali ponovo Pavličić odličnom intervencijom spriječio loptu da završi u mreži.

Talas napada Rudara se nastavio i u 57. minutu. Iz slobodnog udarca pokušao je Živković, ali je lopta otišla iznad prečke.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu domaći su imali u 59. minutu. Ðukanović je na ivici šesnaesterca sve odlično odradio, prevario dva igrača Rudara, ali je loše šutirao i loptu poslao pored gola.

Samo pet minuta kasnije Zakarija je ponovo bio veoma blizu gola. Odličan dribling i šut, ali je Pavličić ponovo fenomenalno intervenisao i spriječio vođstvo gostiju.

I onda, kako to obično biva , kada promašite veliki broj prilika uslijediće kazna. Igrao se 71. minut, rezervista Vučić je lijepo primirio loptu i centrirao, a Mijović sa pet metara glavom zakucao loptu u mrežu. 1:0 za Budućnost!

Nakon ulaska Ivanovića, Vučića i Dašića domaći su dodali gas.

U80. minutu 2:0 za Budućnost. Ivanović je pronašao Mijovića, koji se odlično okrenuo pogledao, raspalio i pocijepao mrežu Baltića. Bio je to njegov sedmi gol na posljednjih sedam mečeva, računajući i dva Kup duela sa Zetom.

Pljevljaci su uspjeli da uzvrate. Nakon izvedenog auta, Talović je primio loptu i centrirao na pet metara gdje je spreman bio rezervista Kovačević.

Šampion, međutim, nije dozvolio preokret, brzo je riješio meč. Nakon odlične kombinacije pred šesnaestercem Rudara, sam pred Baltića izašao je kapiten Raičković i rutinski realizovao akciju.

Budućnost je nastavila odličnu seriju nad Rudarom - čak 8 uzastopnih pobjeda pod Goricom protiv Pljevljaka.

Budućnost u narednom kolu gostuje Iskri u Danilovgradu, a Rudar dočekuje Sutjesku pod Golubinjom.

Bonus video: