Bajka sa "King Pauera": Lester preko Čelsija do prvog pehara FA kupa u istoriji

Majstorija Jurija Tilemansa lansirala tim Brendana Rodžersa

10460 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lester je 2016. napravio čudo osvajanjem titule u Premijer ligi.

Ovo nije takav podvig, ali "lisice" žive bajku - osvojile su prvi trofej pobjednika FA kupa u istoriji nakon pobjede nad Čelsijem.

Na "Vembliju" je bilo preko 20 hiljada navijača i mogli su da vide majstoriju vrijednu pehara - ona je djelo Jurija Tilemansa koji je u 63. minutu "haubicom" sa 25 metara lansirao tinm Brendana Rodžersa ka trijumfu.

Čelsi - Lester
foto: Sofascore

Kasper Šmajhel je potom u nekoliko navrata čuvao prednost svom timu, a kapitulirao je u 89. minutu kada su "plavci" stigli do izjednačenja nakon gužve u šesnaestercu.

Ipak, VAR poništio gol zbog ofsajda Bena ČIlvela.

"Iskreno, prije dolaska u Lester nisam znao da je u istoriji izgubio četiri finala i da nikada nije osvojio trofej. To nam je bila prava motivacija pred duel sa Čelsijem. Željeli smo da navijačima i čelnicima kluba podarimo nešto specijalno", rekao je Rodžers.

Bivšem menadžeru Liverpula, koji je posljednjih godina dominirao u Škotskoj sa Seltikom, ovo je prvi trofej u Engleskoj u trenerskoj karijeri.

"Pobijedili smo veliku ekipu, koju čeka finale Lige šampiona, a tamo se ne dolazi slučajno. Mislim da smo bili bolji tim u finalu - bili smo agresivniji bez lopte, a u svakom momentu veoma opasni kada smo je imali u nogama", istakao je sjevernoirski stručnjak.

Čelsi - Lester
foto: Sofascore

Bilo je ovo tek prvo finale FA kupa za Lester još od 1969. godine.

"Moramo da nastavimo dalje, čekaju nas mnogo važne utakmice u narednom periodu da bismo tugovali. Očigledno nismo bili dovoljno dobri da bismo osvojili trofej, a očigledno je i da nismo imali sreće", kazao je Tuhel.

Bonus video: