Juve se nada, Liverpul potvrđuje Ligu šampiona, PSŽ priželjkuje kiks Lila

Širom Evrope večeras se završava fudbalska sezona, a uoči posljednjih 90 minuta mnogo je nepoznanica...

8782 pregleda 0 komentar(a)
Da li će Juve uspjeti? Ronaldo, Foto: Reuters
Da li će Juve uspjeti? Ronaldo, Foto: Reuters

Širom Evrope večeras se igraju posljednje runde u nacionalnim fudbalskim šampionatima, a uzbudiljivo je u Italiji, Engleskoj, Francuskoj...

Englezi na teren izlaze u 17 časova, a uoči posljednjih 90 minuta ostalo je da se podijele karte za evropska takmičenja naredne sezone. Čelsi i Liverpul su u najboljoj poziciji da se pridruže rivalima iz Mančestera naredne sezone u Ligi šampiona - "plavci" su treći sa 67 bodova i gostuju Aston Vili, dok Liverpul ima poen manje i dočekuje Kristal Palas.

Kiksu Liverpula ili Čelsija nada se Lester, koji je ispao iz Top 4 - "lisice" imaju isti broj bodova kao Liverpul, ali slabiju gol-razliku, pa će danas protiv Totenhema juriti pobjedu i nadati se čudu.

I Totenhem ima svoju računicu - pobjeda mu garantuje učešće u Ligi konferencija, a u nekim kombinacijama čak i plasman u Ligu Evrope. Trenutno je - osim petoplasiranog Lestera - na poziciji, koja vodi u Ligu Evrope Vest Hem sa tri poena više od Totenhema. "Čekićari" su domaćini Sautemptonu.

Dakle, Totenhem je trenutno na poziciji, koja vodi u najmlađe evropsko klupsko takmičenje, ali toj poziciji nadaju se Everton i Arsenal. "Karamele" imaju isti broj bodova kao Totenhem, ali slabiju gol razliku, dok Arsenal ima bod manje. Everton danas gostuje rasterećenom Sitiju, Arsenal je domaćin Brajtonu.

Hoće li Juventus ostati bez Lige šampiona?

A osim u Engleskoj velika borba za plasman u Ligu šampiona vodiće se u Italiji. Milan, Napoli i Juventus boriće se večeras za preostale dvije pozicije, koje vode u elitu, gdje su ranije učešće obezbijedili Inter i Atalanta.

U najboljoj poziciji trenutno su Milan i Napoli, koji imaju po 76 bodova, dok je van zone Lige šampiona Juventus, koji ima poen manje. Ekipa iz Torina gostuje Bolonji, Milan je gost Atalanti, dok je Napoli domaćin Veroni.

Juventusu odgovara samo pobjeda, ali onda mora da se nada kiksu rivala. Kako stvari stoje, trenutno je Juventus nadomak Ligi Evrope, gdje će naredne sezone igrati Lacio, dok će Roma u Ligu konferencija.

Svi mečevi na Apeninima počinju u 20.45.

Da li će Lil izdržati?

A u 21 čas u Francuskoj počinje epska borba za titulu, kojoj se nadaju Lil i PSŽ.

Lil je posljednji put šampion bio 2011. godine, a uoči večerašnjeg gostovanja Anžeu ima bod više od PSŽ-a.

"Sveci" mogu prvi put nakon 2017. godine da ostanu bez titule, a večeras gostuju Brestu.

Svoju računicu ima i Monako, koji gostuje Lansu. Tim iz Monte Karla na trećoj poziciji, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona ima dva boda manje od PSŽ-a, ali samo poen više od četvrtoplasiranog Liona, koji je domaćin Nici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: