Kristijano Ronaldo: Ispunio sam ciljeve u zemlji velike fudbalske kulture

"Postigao sam cilj koji sam sebi postavio od prvog dana kad sam stigao u Italiju: da osvojim prvenstvo, kup i Super kup, ali i da budem najbolji igrač i najbolji strijelac u ovoj velikoj fudbalskoj zemlji punoj izvanrednih igrača, velikana-klubova i duboko ukorijenjene fudbalske kulture", naveo je Ronaldo

4786 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo se oprostio od klupske sezone 2020/21.

Nije osvojio titulu sa Juventusom, nije bio ni blizu završnice Lige šampiona, ali je u objavi na Instagramu pokazao da je zadovoljan.

"Život i karijera svakog vrhunskog igrača čine usponi i padovi. Iz godine u godinu suočavamo se sa fantastičnim timovima, sa izvanrednim igračima i ambicioznim ciljevima, tako da uvijek moramo da damo sve od sebe da se održimo na vrhunsom nivou.

Ove godine nismo uspjeli da osvojimo Seriju A, čestitam Interu zasluženu titulu. Međutim, moram da cijenim sve što sam postigo ove sezone u Juventus, kako u kolektivnom tako i u pojedinačnom smislu. Super kup Italije, Kup Italije i trofej najboljeg strijelca Serije A ispunjavaju me srećom, posebno zbog poteškoća koje sa sobom nose, u zemlji u kojoj nije lako pobjeđivati", naveo je Ronaldo.

"Postigao sam cilj koji sam sebi postavio od prvog dana kad sam stigao u Italiju: da osvojim prvenstvo, kup i Super kup, ali i da budem najbolji igrač i najbolji strijelac u ovoj velikoj fudbalskoj zemlji punoj izvanrednih igrača, velikana-klubova i duboko ukorijenjene fudbalske kulture.

Već sam rekao da ne jurim rekorde, nego rekordi jure mene. Za one koji ne razumiju na šta mislim, vrlo je jednostavno: fudbal je kolektivna igra, ali kroz individualna dostignuća pomažemo našim timovima da postignu svoje ciljeve. Uvijek se traži sve više i više na terenu, radeći sve više i van terena...

Dakle, veoma sam ponosan na ovu činjenicu koja se posljednjih dana uveliko ponavlja: šampion u Engleskoj, Španiji i Italiji; pobjednik Kupa u Engleskoj, Španiji i Italiji; pobjednik Superkupa u Engleskoj, Španiji i Italiji; najbolji igrač u Engleskoj, Španiji i Italiji; najbolji strijelac u Engleskoj, Španiji i Italiji; preko 100 golova za klub u Engleskoj, Španiji i Italiji.

Ništa se ne može uporediti sa osjećajem da znam da sam ostavio pečat u zemljama u kojima sam igrao i da sam obradovao navijače klubova koje sam predstavljao. Za to radim, to me pokreće i za tim ću uvijek juriti do poslednjeg dana", naveo je Ronaldo.

Bonus video: