Dinamo imao tri gola prednosti, pa strijepio do kraja, Legija slavila u Norveškoj, Slovan siguran

"Modri" savladali islandski Valur, pobjede upisali i Šerif, Slovan, Ludogorec, Legija i Malme

13568 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su na "Maksimiru" islandski Valur 3:2 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dinamo je do 88. minuta vodio 3:0, imao u džepu ubjedljivu pobjedu, uz promešen penal Arijana Ademija, a onda je tim sa Islanda u 88. i 90. minutu preko Sigurdsona i Adolfsona smanjio na 3:2 i ostvario aktivan rezultat pred revanš.

Dva gola za "modre" postigao je Ademi - u 8. i 72. minutu. U 41. sa penala je bio siguran i Lovro Majer.

Pobjedu je ostvarila i Legija iz Varšave, koja je u gostima savladala norveški Bode Glimt 3:2. Dva gola za poljsku ekipu postigao je Mahir Emreli, a u listu strijelaca upisao se i Lukinjas. Za Bode su pogađali Erik Boteim i Pernambuko.

Slovan iz Bratislave je na domaćem terenu bio siguran protiv Šemroka (2:0). Oba gola postigao je Rafel Ratao, dok je Vladimir Vajs u sudijskoj nadoknadi promašio penal.

Malme je golom Antonija Mirka Colaka savladao Rigu 1:0, dok je Šerif iz Tiraspolja sa 4:0 u gostima bio bolji od albanske Teute.

Bugarski Ludogorec je svom terenu uspio da savlada bjeloruski Soligorsk 1:0. A gol u 92. minutu postigao je Oliveira Souza.

Bonus video: