Sutjeska - Gagra: Nikšićani ne bježe od uloge favorita

Kvalifikacije za Ligu konferencija - Sutjeska večeras na “DG areni” protiv Gagre, lidera gruzijske Druge lige

6969 pregleda 1 komentar(a)
Kapiten Vladan Giljen i trener Milija Savović, Foto: Savo Njunjić
Kapiten Vladan Giljen i trener Milija Savović, Foto: Savo Njunjić

Sa novim trenerom i prilično izmijenjenim igračkim kadrom Sutjeska kreće u novu sezonu - Nikšićani večeras (20.30 h) na “DG areni” u Podgorici protiv gruzijske Gagre igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za novo Uefino takmičenje - Ligu konferencija.

Proteklog mjeseca Sutjeska je dobila novog trenera - Milija Savović stigao je u Nikšić i večerašnja utakmica biće mu prva zvanična u novom klubu. A protivnik je lider gruzijske Druge lige - u tamošnjem šampionatu Gagra je odigrala 20 utakmica, pa u takmičarskom ritmu dolazi u Podgoricu.

- O protivniku znamo dosta na osnovu snimaka utakmica koje smo odgledali. Međutim, to je Druga liga, drugi stil i način igre u odnosu na nas. Vidjećemo kad krene utakmica kako ćemo se navići - i mi na njih i oni na nas - kazao je u najavi meča Savović.

Iako smatra da je njegova ekipa favorit, Savović ostaje oprezan.

- Mislim da smo favoriti s obzirom na to da Gagra ipak igra Drugu ligu, iako su ubjedljivo prvi. Mislim da će više njima trebati vremena da se priviknu na ritam utakmice nego nama. U prednosti smo, ali ne bih rekao da je prednost prevelika. Ne bih bio previše ubijeđen da je razlika u kvalitetu velika - oni su spremni sto odsto, igraju prvenstvo - kazao je Savović.

Trener Nikšićana nije želio da otkiva karte pred večerašnji meč. Nagovijestio je samo da će štoperski tandem činiti novajlija Miloš Drinčić i Vladan Bubanja, budući da je Sutjeska u prelaznom roku ostala bez Aleksandra Šofranca, Stefana Cicmila i Darka Bulatovića, koji su prethodnih sezona činili stub odbrane.

Sutjeska je tokom pripremnog perioda odigrala četiri meča odradila i pripreme na Zlatiboru.

- Zadovoljan sam kako su momci radili i igrali. Ekipa ima kostur, ima neki stil koji ja želim da ima. Sigurno da će nam trebati još malo vremena, jer imamo nekoliko novih igrača, kojima treba vremena da se uklope - poručio je Savović.

I kapiten Nikšićana, Vladan Giljen vjeruje da ekipa može do dobrog rezultata.

- Ne bježimo od uloge favorita. Siguran sam da smo bolja ekipa - znamo naš kvalitet, poštujemo protivnika i uradićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat - jasan je Giljen.

Bonus video: