EURO 2020: Manćini traži maksimum od igrača, Henderson od saigrača i publike

Pratite najnovije vijesti sa Evropskog prvenstva

46721 pregleda 7 komentar(a)
Želi da se raduje kao prije 55 godina na "Vembliju", Foto: Shutterstock
Želi da se raduje kao prije 55 godina na "Vembliju", Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2021. 22:21h
Završeno
22:09h

Kraljica Elizabeta II nije ostala imuna na fudbalsku opsjednutost svog naroda.

"Gospodine Sautgejt, prije 55 godina sam bila srećna i počastvovana da u finalu Mundijala sa Bobijem Murom uvidim vrijednosti pobjede za ekipu i fudbalere. Želim u svoje. ali i ime moje porodice da vam čestitam plasman u finale i poželim sreću u njemu. Smatram da u istoriju neće biti zapisan samo rezultat vaše igre, već i pregnuća, ponos i duh". 

22:06h

I kapiten Engleske Hari Kejn apostrofira odbranu Italijana kao veliki izazov.

"Želim kao napadač da igram protiv najboljih defanzivaca a tandem Kjelini-Bonući je na vrhu spiska najboljih. Vjerujemo u našu snagu i klasu, ali u fudbalu može da se dogodi svašta, nadamo se da će to biti u našu korist"

22:01h

Vezista Gordog Albiona Džon Henderson je naglasio da njegova ekipa ima prednost u finalu.

"Osjećaj je sasvim drugačiji nego pred finale Lige šampiona. Finale sa Italijom je ogromna šansa, a igramo na svom terenu i atmosefera će biti sasvim drugalčija nego u finalima koje sam igrao sa Liverpulom. Italija ima sjajnu odbranu, ali i interesantnu igru u napadu, znaju da daju golove i stvaraju šanse. Biće teško, i moramo dati maksimum"

21:20h

Oglasio se i selektor Italije Roberto Manćini. Pobjedom u finalu njegova ekipa bi bila na samo korak od rekorda Brazila i 35 utakmica bez poraza.

"Engleska je jaka, piogledajte samo kako ima jaku klupu. Sterling je jako napredovao, brži je i biće problema sa njim i Harijem Kejnom. Engleska je fizički bolje pripremljena, ali fudbal se igra sa loptom. Svjesni smo, ipak koliko su kvalitetni ali i mi smo, zato smo u finalu. Ostao je još jedan korak i mora se dati maksimum da bi se osvojio trofe", kazao je Manćini a prenosi "goal.com".

20:48h

Engleska sanja i živi za fudbalsku selekciju! Pogledajte samo ispraćaj Gordog Albiona iz svoje baze!? 

19:45h

"Azuri" će zbog mjera protiv kovida biti uskraćeni za podršku publike na "Vembliju" u finalu EURO 2020, protiv domaće selekcie Engleske.

Ipak, podrška stiže sa svih strana selekciji Italije, čak i od najboljeg tenisera.

Šta o londonskim finalima misli Novak Đoković, pročitajte ovdje: 

18:48h

Za razliku od svih u Engleskoj, koji sjutrašnje finale sa Italijom na "Vembliju" karakterišu kao "sad ili nikad", selektor Gordog Albiona pokušava da smanji pritisak sa svojih igrača.

"Rekao sam igračiam da su već ostavili nasljeđe. Ludi poštuju način na koji su predstavljali sebe i zemlju, a sada je na njma da odaberu boju medalje. Moraju sve uraditi pravilno da bi osvojili turnir, odigrati maksimalno angažovano i bez greške", kazao je Garet Sautgejt.

15:15h

Garet Sautgejt je u iščekivanju velikog finala na "Vembliju" postao najpopularnija ličnost u sitoriji Engleske. 

Da li će krajnjji ishod njegove selekcije protiv Italije promijeniti mišljenje naroda, ostaje da se vidi, ali zavisiće sigurno do ishoda.

Rezultate ankete pročitajte ovdje: 

14:37h

Antonio Konte je odveo Inter do Skudeta, ali ne krije da mu se sviđa rad selektora "azura" Roberta Manćinija.

"Naša selekcija ima ideje, identitet i stil. Manćini je ekipi dao puno znanja i Italija se prilagodila i nadigrala svakog rivala na šampionatu. Očekujem da će iskoristiti podatak da se Engleska ne snalazi najbolje u odbrani blizu svog gola, kada je suočena sa jakim presingom", kazao je Konte.

Engleska igra pred svojom publikom, Italijanima je zabranjen dolazak.

"Vembli može biti stimulans,a li i dodatni pritisak za sjajnu ekipu Gareta Sautgejta. Igrači ne mogu izbjeći taj teret ogromnih očekivanja", zaključio je Konte.

13:58h

Škoti zanimljivom montažom poručili da će sjutra navijati za Italiju.

"Spasi nas, Roberto, ti si naša posljednja nada", piše list "The National".

Euro 2020
foto: Twitter
13:31h

Uefa je ovom objavom najavila finale.

12:21h

Engleska sjutra igra prvo finale Evropskog prvenstva, a ovdje pročitajte šta poručuje štoper Albiona Hari Megvajer.

11:27h

Uoči finala sa Engleskom, reprezentativac Italije, Leonardo Bonući poručuje da želi titulu, koja se na Apeninima čeka od 1968. godine. Opširnije ovdje.

10:57h

Italija je na nogama - osim finala sa Engleskom, na Apeninima će sjutra u centru pažnje biti i finale Vimbldona i susret Novaka Đokovića i Matea Beretinija.

U susret sportskoj nedelji, list "Gazeta delo sport" štampa specijalni dodatak na 80 strana posvećen finalu Vimbldona i finalu Evropskog prvenstva.

Gazeta, Euro 2020
foto: gazzetta.it
09:59h

Italijanski fudbaler, Leonardo Spinacola bodriće sjutra veče saigrače sa tribina "Vemblija".

Spinacola se povrijedio u četvrtfinalu protiv Belgije - pokidao je Ahilovu tetivu, operisan je i uspješno se oporavlja.

"Biću sjutra sa saigračima u Londonu. Mi smo kao porodica. Uzbudljivo je", kazao je Spinacola za RAI.

09:40h

Na posljednja 22 meča koja je odigrao, reprezentativac Engleske Rahim Sterling bio je uključen u 22 gola, koja je Albion postigao.

09:27h

Dauning strit u znaku sjutrašnjeg finala.

Euro 2020, Dauning strit
foto: Reuters
09:23h

Legendarni italijanski fudbaler, Fabricio Ravaneli govorio je o predstojećem finalu i istakao da je igranje na "Vembliju" prednost za Italiju, a ne za Englesku.

"Igranje na "Vembliju" bi zapravo mogla biti naša prednost. Imamo iskusne igrače poput Bonućija i Kjelinija, dok bi takva atmosfera Englezima mogla stvoriti dodatan pritisak", izjavio je Ravaneli.

Ravaneli, ipak, strahuje.

"Jedino strahujem od toga što je sve već pripremljeno da Engleska proslavi titulu. Penal protiv Danske nije postojao, suđenje je bilo skandalozno."

09:22h

Engleska i Italija sjutra (21 h) igraju finale Evropskog prvenstva.

Rivalstvo dvije selekcije postoji odavno, a neke od mečeva koji su obilježili istoriju Albiona i „azura”, izdvojili smo ovdje.

Bonus video: