Murat Jakin novi selektor Švajcarske

Jakin je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali uz opciju produžetka saradnje

8204 pregleda 3 komentar(a)
Jakin, Foto: Printscreen YouTube
Jakin, Foto: Printscreen YouTube

Bivši švajcarski fudbaler Murat Jakin imenovan je danas za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Fudbalski savez Švajcarske.

Jakin će na klupi Švajcarske naslijediti Vladimira Petkovića koji je krajem jula napustio tu funkciju poslije sedam godina i preuzeo Bordo.

Švajcarska je sa Petkovićem na posljednjem Evropskom prvenstvu napravila istorijski uspjeh plasiravši se u četvrtfinale.

Jakin je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali uz opciju produžetka saradnje.

Skoro 17 godina nakon što je odigrao posljednju, 49. utakmicu za Švajcarsku, Jakin se vratio u nacionalni tim, ovog puta kao selektor.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu predstavljati našu zemlju kao selektor. Ne sumnjam da ćemo se sa ovim sjajnim timom plasirati na Svjetsko prvenstvo", rekao je Jakin.

Jakin, koji je igračke dane proveo u Švajcarskoj, Njemačkoj i Turskoj, osvojio je dvije titule šampiona kao trener Bazela (2013. i 2014), s kojim je stigao do polufinala i četvrtfinala Lige Evropa.

On je, takođe, trenirao i Spartak iz Moskve, a na klupu Švajcarske stigao je iz švajcarskog drugoligaša Šafhauzena.

Jakin će kao selektor debitovati na prijateljskoj utakmici protiv Grčke 1. septembra, nakon čega ga očekuju dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Italije i Sjeverne Irske.

Bonus video: