Vujačić pogodio, Šćekić asistirao: Crnogorci sačuvali Partizan na Atlantiku

Santa - Klara Partizan 2:1. Portugalci vodili 2:0, crnogorski tandem vratio nadu Beograđanima pred revanš

11007 pregleda 9 komentar(a)
Igor Vujačić, Foto: FK Partizan
Igor Vujačić, Foto: FK Partizan

Portugalska Santa Klara pobijedila je Partizan sa 2:1 u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija, ali bi revanš za Beograđane bio mnogo komplikovaniji da nije bilo crnogorskog tandema koji ovog ljeta čuva "crno-bijele" snove u Evropi.

Nakon vođstva domaćina od 2:0 početkom nastavka, naime, Igor Vujačić je u 54. minutu smanjio na 2:1, udarcem glavom na asistenciju Aleksandra Šćekića.

Crnogorski tandem odigao je pravi "glavomet" u portugalskom šesnaestercu nakon centaršuta Natka i, očigledno, uigrane kombinacije.

Njih dvojica sačuvali su Partizan i u prethodnoj rundi, kada je Šćekić protiv ruskog Sočija izjednačio na 2:2 minut prije kraja i izborio produžetke, dok je Vujačić u dodatnom vremenu efektnom intervencijom sa gol-linije spasio gol, a pogodio je i odlučujući penal.

U meču igranom u Ponta Delgadi, na malom arhipelagu u srcu Atlantskog okeana, na dva sata leta od Lisabona, domaći su očito iskoristili umor Beograđana od komplikovanog puta i vremenske razlike, a pa su dobar dio meča, a naročito u prvom poluvremenu, bili bolji i opasniji tim.

Poveli su već u 4. minutu, golom najboljeg strijelca Karlosa Karvalja.

Kada je Morita u 4. minutu nastavka pogodio na 2:0, činilo se da se tope evropski snovi Partizana.

Vujačić je, međutim, uz pomoć Šćekića, sačuvao nadu.

Revanš se igra narednog četvrtka na nekadašnjem armijskom stadionu u Beogradu.

Bonus video: