"Leteći magarci" pred gašenjem, niko ne želi da uloži novac u simpatični klub iz Verone

Po riječima dugogodišnjeg kapitena kluba Serđa Pelisijea, koji trenutno obavlja dužnost direktora kluba, niko nije zainteresovan za ulaganje, a rok za pronalaženje novog vlasnika je 24. avgust

13567 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Simpatični italijanski klub iz Verone - Kjevo, suočen je s gašenjem nakon 92 godine postojanja jer se nije javio niti jedan zainteresovani ulagač koji bi preuzeo vođenje kluba koji se nađao u finansijskim problemima tokom pandemije koronavirusa.

Kjevo, koji je izgubio prvoligaški status nakon sezone 2018/19, protekle je dvije sezone proveo u Seriji B i završavao u gornjem dijelu tabele. Po završetku prošle sezone na površinu su izašli finansijski problemi kluba te činjenica kako je donedavni predsjednik Luca Kampedeli godinama izbjegavao da plaća porez pa je Kjevo izbačen u četvrtu ligu.

Po riječima dugogodišnjeg kapitena kluba Serđa Pelisijea, koji trenutno obavlja dužnost direktora kluba, niko nije zainteresovan za ulaganje, a rok za pronalaženje novog vlasnika je 24. avgust.

Ukoliko do tog datuma Kjevo ne pronađe spasitelja, klub u novoj sezoni neće imati pravo igranja ni među amaterima.

Kjevo, popularni "Leteći magarci", sredinom prošle decenije bio je hit u kalću, a tri puta je izborio plasman na evropsku scenu, jednom u kvalifikacije za Ligu šampiona, dva puta za tadašnji Kup UEFA.

Bonus video: