PSŽ mora da nađe 80 miliona, odlaze Di Marija i Lukas Moura

Francuski mediji pišu da je UEFA dobila detaljan plan kluba o finansijskoj stabilizaciji, u kome je stavka broj jedan - prodaja igrača. Prvi na listi su Anhel di Marija i Lukas Moura
0 komentar(a)
Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2017. 11:18h

Da bi ispunio Uefino pravilo finansijskoj fer-pleja, Pari sen Žermen mora da poveća prihode za 80 miliona eura, i to najkasnije do kraja februara, javljaju francuski mediji.

U suprotnom, nastup francuskog kluba u Ligi šampiona naredne sezone biće pod velikim znakom pitanja.

Čelnici PSŽ-a predali su detaljne finansijske izvještaje komisijama UEFA, koje su procijenile da upravo 80 miliona eura nedostaje u budžetu kluba za poslovanje na tržišnim osnovama.

Francuski mediji pišu da je UEFA dobila detaljan plan kluba o finansijskoj stabilizaciji, u kome je stavka broj jedan - prodaja igrača. Prvi na listi su Anhel di Marija i Lukas Moura.

Njihova prodaja, međutim, neće biti dovoljna da se pokrije minus, pa se u planovima navode i ostale strategije za popunjavanje klupskog računa.

Iz UEFA su, međutim, stigle restrikcije, tako da novac koji nedostaje neće moći da uplate kompanije koje imaju veze sa državom Katar, a koje su najjači sponzori kluba.

Umjesto toga, PSŽ-u je sugerisano da se napravi revizija ugovora sa ostalim sponzorima, da se poveća prihod od prodaje ulaznica, da se napravi novi dogovor o prodaji TV prava.

Naredna kontrola zakazana je za februar, dakle, nakon zimskog transfer perioda, a krajnji rok za stabilizaciju je kraj februara.

Ukoliko do tada ne bude naznaka da situacija ide u dobrom smjeru, iz UEFA će stići upozorenje da je moguća suspenzija iz evropskih takmičenja u sezoni 2018/19.

PSŽ je prošlog ljeta doveo Nejmara za 222 miliona eura, dok je za ljeto naredne godine već rezervisao 180 miliona za Kilijana Mbapea.

Bonus video: