„Plavi” tvrde da su već zaboravili Sutjesku, Jezero ima za šta da se bori

Budućnost dočekuje Jezero (18 h) na startu 8. kola Telekom 1. CFL i mora da pobijedi ukoliko želi da uhvati priključak za liderom

6635 pregleda 7 komentar(a)
Budućnost favorit u duelu s Jezerom: Miomir Đuričković, Foto: FK Budućnost
Budućnost favorit u duelu s Jezerom: Miomir Đuričković, Foto: FK Budućnost

Šest dana nakon poraza u derbiju od Sutjeske, zaostatka od 10 bodova za liderom i oštrog klupskog saopštenja s porukom “tuđe nećemo, svoje ne damo”, u kojem čelnici kluba okrivljuju i sudijsku organizaciju i sudije za trenutno stanje na domaćoj klupskoj sceni, Budućnost će pokušati da se vrati pobjedama, ali i fudbalu, utakmicom s Jezerom pod Goricom (18 h) na startu 8. kola.

Ovim duelom ujedno će početi serija od tri kola Telekom 1. CFL koja će biti “razvučena” na tri dana - sa po jednom utakmicom u petak, te po dvije subotom i nedjeljom.

Tim Aleksandra Nedovića, jasno, ima veliki imperativ pobjede kako ne bi dodatno izgubio korak za Sutjeskom, te da bi se ponadao priključku.

- Optimisti smo, mislim da smo kroz treninge i dobar rad zaboravili utakmicu sa Sutjeskom i nadam se da ćemo to pokazati protiv Jezera - rekao je vezista Budućnosti Miomir Đuričković za klupski sajt.

- Jezero je sigurno dobra ekipa s kvalitetnim pojedincima i ne zaslužuje mjesto na kome se trenutno nalazi. Rival je, nakon niza loših rezultata, slavio u prethodnom kolu i to je uticalo na samopouzdanje ekipe. Međutim, mi gledamo samo sebe, znamo kako treba da igramo i vjerujem da ćemo kroz igru doći do pobjede - ističe 24-godišnji fudbaler Budućnosti.

Osam puta sastali su se Budućnost i Jezero u eliti, a Plavljani nemaju pobjedu - šest trijumfa Podgoričana i dva remija do sada.

- Protivnik zna da nema šta da izgubi na našem stadionu, tako razmišlja većina ekipa kada dođe u Podgoricu. To može da bude mač s dvije oštrice, a mi niti smijemo, niti ćemo u bilo kom trenutku potcijeniti rivala. Radili smo stvarno dobro prethodnih dana i iskreno vjerujem da ćemo da dođemo do nova tri boda”, dodaje Đuričković.

Jezero je u prošlom kolu upisalo prvu pobjedu - 2:1 protiv Zete na Trešnjici, za bijeg iz donjeg dijela tabele. Plavljani, međutim, tek treba da se potrude ako žele da se približe prošlogodišnjem uspjehu, kada su završili na petom mjestu.

- Nisam od onih trenera koji će reći da je ovo meč u kojem nemamo što da izgubimo. Čim se igra za bodove, znači da i mi imamo šansu da popravimo učinak. Budućnost je, naravno, apsolutni favorit, ali tu ulogu moraće da opravda na terenu. Naše je da se borimo, a vidjećemo što će nam to donijeti. Bod bi bio uspjeh, ali ako se ukaže prilika da uzmemo sva tri - probaćemo da je iskoristimo - kazao je trener Jezera Mladen Lambulić.

Meč pod Goricom počinje u 18 sati, a na tribine, po preporukama zdravstvenih vlasti, mogu samo protiv Covida-19 vakcinisane ili negativno testirane osobe.

Sjutra (subota) igraju Rudar - Zeta i Iskra - Petrovac, a kolo se završava u nedjelju, kada će na teren ekipe iz vrha: Sutjeska čeka Petrovac, a Dečić kod kuće igra s Mornarom.

Bonus video: