Sutjeska pobijedila Rudar i zakazala šampionsko slavlje za subotu

Za šampionsku promociju, izabranicima Nikole Rakojevića dovoljno je da u narednom kolu ostvare isti rezultat kao Budućnost
81 pregleda 5 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.04.2018. 16:48h

Sutjeska će u subotu imati prvu meč loptu za titulu - neprikosnoveni lider savladao je Rudar 2:1 u odloženom meču 25. kola Prve crnogorske Telekom fudbalske lige, stekao 20 bodova prednosti nad najbližim pratiocem sedam kola prije kraja.

Za šampionsku promociju, izabranicima Nikole Rakojevića dovoljno je da u narednom kolu ostvare isti rezultat kao Budućnost.

Sutjeska gostuje Iskri, a Budućnost ekipi Mladosti od koje je danas poražena pod Goricom u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore.

"Ne bih o tome", rekao je Nikola Rakojević, trener Sutjeske.

"Ne želim da razmišljam tako, sve je to lijepo, primakli smo se, ali kada bude gotovo - pričaćemo".

Budući prvak je poveo golom Luke Merdovića u sedmom, a izjednačio je Armin Bošnjak u 31. minutu.

Pobjedu domaćinu donio je Milutin Osmajić u 52. minutu.

I dok se Sutjeska primakla tituli, Rudar je zaostao u borbi za izlazak na evropsku scenu - ima šest bodova manje od Grblja, koji je četvrti, ali, s druge strane, samo dva više od Koma, koji je u zoni baraža.

"Nije moglo bolje kada napravimo toliko grešaka u odbrani i u veznom redu. Sutjeska je odigrala dobru utakmicu, a kaznila naše greške. Bolji rezultat nismo zaslužili. Ništa nije izgubljeno, još je 21 bod u opticaju. Probaću da dignem ekipu i da u narednom meču pokažemo više", rekao je Miodrag Vukotić, trener Rudara.

Bonus video: