Zeta zaustavila Iskru, ali još čeka na pobjedu: Bod nade za "vukove"

Zeta i Iskra igrali 1:1 u prvom meču 9. kola Telekom 1. CFL

12896 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Iskra je nakon tri uzastopna trijumfa zaustavljena tamo gdje je najviše očekivala bodove - protiv posljednjeplasirane, podmlađene Zeta na Trešnjici (1:1).

Domaći tim još čeka na prvu pobjedu, upisao je treći remi ove sezone, uz šest poraza, ali igra, pristup, na kraju i izjednačenje u drugom poluvremenu, predstavljaju kakvu-takvu nadu za četu Dragoljuba Đuretića da će uskoro doći i pobjede.

Iskra je propustila priliku da se učvrsti na 2. mjestu i zaprijeti lideru, ali i iskoristi to što se u ovom kolu direktno sastaju tim koji je ispred, i iza Danilovgrađana - vodeća Sutjeska, naime, u nedjelju veče gostuje trećeplasiranom Mornaru.

Iskra je bolje počela, imala je već u 2. minutu šansu preko Brazilca Vilijana Dijaša, a bila je i konkretnija u prvom poluvremenu.

Stiglo je zato i zasluženo vođstvo - Šaletić je 35. minutu prošao po lijevoj strani, centrirao po zemlji, odbrana domaćih propustila je da na pravi način otkloni opasnost, na loptu je naletio Vojin Pavlović i "spakoavao" je pod prečku sa 15-ak metara.

Zeta je imala samo jedan pravi pokušaj u prvom dijelu, Kordić je u 29. minutu odbranio Ivanu Vukčeviću.

Đuretić je na poluvremenu izvršio drugu izmjenu, umjesto Đorđija Vukčevića ušao je Goranović (prvu je bio prinuđen već u 11, kada je Kukuličić zamijenio Nakazavu), ali je konkretan rezultat donijela tek treća izmjena, u 77. minutu.

Balša Rogošić, koji je samo minut i po ranije zamijenio Marka Burzanovića, u prvom kontaktu sa loptom je fenomenalan pas Srđana Krstovića skrenuo u mrežu.

Izjednačenje je bilo rezultat bolje, agresivnije, konkretnije igre Zete u drugom poluvremenu.

Iskra je maltene prespavala period do izjednačujućeg gola, probudila se tek kada je bilo 1:1, ali prekasno za novi gol i tri boda...

Zeta Iskra 1:1

Golubovci - Stadion: „Trešnjica“. Gledalaca: 200. Sudiјa: Miloš Savović (Podgorica). Striјelci: Rogošić u 77. za Zetu, Pavlović u 35. minutu za Iskru. Žuti karton: Šaletić (Iskra).

Zeta: Karadžić, Tuzović, Ceklić, Đurović, Đ. Vukčević (46. Goranović), S. Krstović, Šimokava (84. Popović), Nakazava (11. Kukuličić), Burzanović (75. Rogošić), Pupović, I. Vukčević.

Iskra: Kordić, Đurišić (58. Radunović), Obradović, Bakrač, Šaletić, Šahman, Miloјko (84. Milić), Јamamoto, Pavlović (77. Grbović), Vilian (58. Tučević), Sekulić (77. Vuković).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: